Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-24, 10:24   #1330
aggo_di
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3

EMDZIK, BUU- ja idę po 12, a zazwyczaj jest opóźnienie, więc nie wyczekujcie mnie prędko

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
a w jaki sposób zażywacie euthyrox? Pytam bo mi ostatnio spadło ft4 i babeczka pytała, czy na pewno biorę na czczo i czy na pewno potem nie jem... ( prawda jest taka, że parę razy się zapomniałam i z 20 min po leku już jadłam, ale babeczka powiedziała, żebym 1-1,5 h wstrzymała się ...)
ja akurat łykam letrox, bo nie ma laktozy
20-30 minut powinno wystarczyć na wchłonięcie leku, ja biorę zazwyczaj jak się przebudzę wcześniej ok. 5-6. A jem dopiero z Mężem ok. 7. Jak się nie obudzę to jem po tych 20-30 min. Lekarz (endo i gin) mówili, ze to ok.
Jak na początku ciąży skoczyło mi tsh do prawie 7, to brałam lek też na noc przed samym spaniem w rozdzielonej dawce.

A bierzesz jod? Bo on też właśnie ma wpływ.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Ja jem normalnie po 30 minutach... nie słyszałam, żeby trzeba było czekać aż godzine to by była chyba przesada.. musiałabym sobie budzik chyba nastawiać specjalnie bo bym później z głodu padała... wytrzymać 30 min i tak jest nieraz ciężko.

No właśnie... bo ta dawka aż brzmi strasznie hehe.
mnie bardziej straszą wyniki tsh
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora