2014-10-24, 09:49
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wesele w Boże Ciało????? Pomocy.
Cytat:
Napisane przez kashia001
Chyba Ty :p autorka wyraźnie napisała ze na jej wymarzonej sali nie MA JUŻ TERMINU wiec chyba nie jest przesada rezerwować 2 lata przed.
Ja bym wybrała Boże Ciało. Albo maj 
|
W roku 2016 Boże Ciało to maj, dokładnie 26 
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------
Rozmawialiśmy z TZ z dwoma księżmi. Każdy z nich powiedział ze w piątek nie ma jako takiej dyspenzy , mozna o nią poprosić ze względu na uroczystość ale nie za darmo. Bez komentarza..
To prawda ze nie mamy wpływu na czytanie w czasie mszy - o tym nam powiedział drugi ksiądz. W pierwszej parafii ksiądz odmówił ze względu na ilośc mszy i procesji w ten dzien ale tam gdzie mieliśmy sale to jest mała miejscowość i powiedział ze nie ma sprawy, a nam nie zalezalo zeby brać slub w mojej albo TZ ta parafii a tam było wszystko na miejscu.
Jednak po przemyślenia tematu daliśmy spokój.. Za dużo zamieszania z tym Bozym Ciałem , pozatym w najważniejszy dzien mojego życia jednak chce zeby podczas mszy ksiądz mówił o małżeństwie i miłości a nie skupiał sie na tematyce Święta..
Tak wiec mamy wesele w zajezdzie pod skala , tez jest tam bardzo ładnie i termin to 14.05.2016 ,
Nagralismy tez juz zespół , który mamy sprawdzony bo bawilismy sie juz wcześniej na weselu na którym grali i fotografa którego poleciła mi koleżanka , miała go na własnym ślubie, moze nie jest najtańszy ale za to pełen profesjonalizm i jest to małżeństwo, tzn pracują razem i mamy zdjęcia z dwóch aparatów jednocześnie (jedno np fotografuje pana młodego a drugie pannę młoda w czasie przygotowań w tym samym czasie)
Tak wiec dziękuje Wam za wszystkie rady, skorzystalam z nich i podjęłam mam nadzieje dobra decyzje.
Bedzie zwykła sobota bez święta kościelnego, mniej nerwów i spiny.
|
|
|