Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chłopak. O co tak właściwie chodzi..
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-25, 11:47   #7
Kolor kremowy
Rozeznanie

Dot.: Chłopak. O co tak właściwie chodzi..

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
A jak dla mnie nie wiadomo :P
Różne relacje ludzkie mają swoje ewolucje. Czasami kolega chce być chłopakiem - ok. Ale dlaczego nie możemy założyć, że kolega się po prostu rozkręcił przy Autorce? Może czuje się swobodnie i tyle.
Może też próbować jakiś zalotów, ale ja bym ukracała to w innym stylu. Zamiast prosto z mostu "nie jesteś w moim typie" tylko dlatego, że facet mnie pociągnął za włosy, to bym wrzucała często w rozmowę frazesy, że jak to fajnie mieć takiego kumpla, który wysłucha albo poradziłabym się go w sprawie damsko-męskiej, jakby tym samym dając mu znak, że na pewno nie on mi w głowie.

Zrobiłabym tak dlatego, że czasami ludzie sobie wiele rzeczy wyobrażają. Pamiętam jak w pracy robiłam sobie kawę i przy okazji zrobiłam koledze, który pracował w tym samym gabinecie, a jęczał wcześniej, że ma tyle pracy, że nie może sobie nawet kawy zrobić. Zaniosłam mu po drodze tę kawę, a później po pracy miałam dłuuugą wiadomość na fb od kolegi, że on mnie lubi, jestem spoko, ale jako koleżanka i że on ma dziewczynę
Może sie czuje swobodnie, ale autorce nie podoba się to, że ją dotyka albo grzebie jej we włosach i powinna mu to jasno przekazać. I ja bym od tego zaczęła, bo to przecież te zachowani ja krępują (a to załatwi tez sprawę ewentualnego robienia sobie nadziei przez kolegę).
Kolor kremowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując