Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy starsi ludzie gloryfikują tłuszcz?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-26, 11:50   #61
margitta
Zakorzenienie

Dot.: Czy starsi ludzie gloryfikują tłuszcz?

Cytat:
Napisane przez MsLizard Pokaż wiadomość
Tkanka tłuszczowa jest wynikiem spożywania węglowodanów, a nie tłuszczy i białka. Także koleżanka musiała po prostu za mało jeść wszystkiego (mięso tu nie gra znaczącej roli).
wiem, ale koleżanka miała wstręt do tłuszczu w czystej postaci i nic więcej. Żywiła się owocami, warzywami i słodyczami, nie była wcale przesadnie chuda.

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
To ciesz się, że nie masz wysokiego cholesterolu i szansy na miażdżycę, bo niestety prawda jest taka, że choroby wieńcowe są w Polsce chyba na pierwszym miejscu jeśli idzie o śmiertelność. No i oczywiście kwestia smaku (oczywiście nie będę obrzydzała i mówiła jakby mój organizm na to zareagował...).
tak, ale ja nie jadam codziennie tych rzeczy, miałam na myśli, że to moje ulubione smaki We wszystkim trzeba mieć umiar.

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
I jeśli masz już organizm przyzwyczajony do lekkostrawnej diety to po boczku czy żeberkach miałabym sensacje żołądkowe, więc wiem co mówię.
To już chyba inna kwestia.

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Dokładnie, w pracy zawsze mam ochotę odpowiedzieć bardziej agresywnie na komentarze dotyczące mojego posiłku bo tłuszcz, bo mięso, bo bleee, wypowiedziane znad bułeczki z psztecikiem i plasterkiem pomidorka i jogurcikiem z owockami z soczkiem.
Najciekawsza jest jedna osoba dla której pierś z kurczaka jest ... tłusta i wytapia z niej tłuszcz pomijam to że się głodzi żeby być szczupłą
Dokładnie