Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Reklamacja obuwia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-26, 15:27   #3
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Reklamacja obuwia

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Mi przy wymianie spodni baba próbowała wmówić, że nie mam wyboru i że najpierw jest naprawa a potem wymiana jeśli naprawa nic nie da. Jednak wzięłam druk (który ona miała) i spojrzałam i było napisane, że mam zaznaczyć co chcę - jedno albo drugie. Czyli Ty wybierasz czy chcesz nowe czy naprawę. Po prostu nie daj się zbyć i olać. Reklamować możesz 2 lata od momentu zakupu mając paragon za dowód zakupu i daty, kiedy zostały kupione.

Tu akurat bzdury piszesz.
Reklamować można 2 miesiące od powstania wady.
Teoretycznie masz lata gwarancji na reklamację ogólnie, ale nie więcj niż 2 miesiące od powstania wady.

Cytat:
Przepisy ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej dokładnie wskazują w jakich terminach powinna być złożona reklamacja, ile sprzedawca ma czasu na jej rozstrzygnięcie. Zgodnie z art. 9 tejże ustawy kupujący traci uprawnienia do reklamacji jeżeli przed upływem dwóch miesięcy od stwierdzenia niezgodności towaru z umową nie zawiadomi o tym sprzedawcy.

Wiem, ze na formularzu reklamacyjnym są zawsze 2 opcje: naprawa lub wymiana', ale z doświadczenia wiem, że CCC tylko naprawia, a Deichmann od razu wymienia na te same lub inne.

Ja bym cisnęła, ze chcę wymianę, zwłaszcza, ze naprawa oznacza sklejenie buta. Paranoja.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując