Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-27, 09:31   #1805
ewek000
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3

Witam się poniedziałkowo
Melbi - zdecydowanie 12-14 ww to za mało, minimum 19-21 ww, tu masz namiary na bloga w którym masz dużo opisanych rzeczy i dużo posiłków
http://slodziutkamama.blogspot.com/s...o%20poczytania
, jeśli tak jak mówisz jak zjadasz więcej i masz wysokie cukry to może coś źle przygotowujesz, albo po prostu musisz iść na insulinę. Bo to nie może być tak że ty dostosujesz jedzenie czyli te WW do tego żeby ci dobrze wychodziły cukry, ty musisz jeść konkretne posiłki o konkretnych godzinach bo musisz dostarczyć kalorii i sobie i dzidziusiowi. Tak więc wracaj do jedzenia na 21 ww podzielonych na cały dzień czyli na 6 posiłków czyli
Przy założeniu 6 posiłków dziennie – 3 główne i 3 przekąski rozkład wymienników mógłby wyglądać tak:

I śniadanie 4-5 WW
II śniadanie 2-3 WW
obiad 5 WW
podwieczorek 2-3 WW
kolacja 4 WW
posiłek przed snem 1-2 WW

A po ludzku w ciągu dnia zjadamy węglowodany w ilości:

40-50 gram na I śniadanie
20-30 gram na II śniadanie
50 gram na obiad
20-30 gram na podwieczorek
40 gram na kolację
10-20 gram zostawiamy na posiłek przed snem
emdzik- ziemniaki bardzo podnoszą cukier, w diecie cukrzycowej możesz ich zjeść dwie sztuki inaczej cukry gigant
przeklete_pragnienia, melbi- polecam wam brązowy ryż i makaron bo można spokojnie zjeść taką normalną porcję i nie można rozgotowywać bo miękki makaron lub ryz podnoszą cukier. Ja chleb kupuje najczęściej razowy lub u mnie w piekarni jest chleb dla cukrzyków, ale i tak zawsze sprawdzam dodatki czy przypadkiem nie ma cukru no i piekę swój chleb z mąki gryczanej lub razowej. jak tego pilnuję to na śniadanie spokojnie zjadam 3 kromki i cukier mam ok
I ja wczoraj zrobiłam Cukrzycowe orzechowe muffinki bez cukru i mąki z przepisu z tej strony co wam wyżej podałam i miałam rozkosz w buzi i cukry też ok

Paulina- moim zdaniem fajny prezent, moja Ola też to ma i uwielbia robić ozdoby na choinkę , a odnośnie tych weków dla taty to tak naprawdę co nie zrobisz i wrzucisz do słoik a i zawekujesz to spokojnie w lodówce i wytrzyma kilka dni, każdą zupę, kotlety ,sosy itp rzeczy i tak naprawdę jak robisz zupkę dla swojej rodzinki to zanim na końcu dodasz mąkę i śmietanę odlej porcję dla taty, dopraw jogurtem zakręć w słoik i zupa gotowa
Ja przy 4 osobowej rodzinie nigdy nie gotuję drugiego obiadu dla siebie, tylko albo wszyscy dostają dietetyczny albo w ostatniej chwili dla siebie odlewam część i doprawiam inaczej. Sałatkę jarzynową nauczyłam męża że jeśli już z majonezem to dietetycznym i na pół wymieszanym z jogurtem. Mięso jem smażone aczkolwiek na patelni teflonowej z bardzo małą ilością tłuszczu i też jeśli chodzi o cukry jest ok
maciejka kocyk na szydełku zrobiony - fajowy
Alunia- fajny ten leżaczek i miłego dzionka
Dziewczyny udanego spotkania
No i ja zmykam,muszę do skarbówki, banku, na budowę bo mi piec dzisiaj montują, i jeszcze muszę pojechać zamówić glazurę do łazienki bo mój glazurnik ma jakieś turbo doładowanie w tyłku tak zapiernicza , no i niech mi dzisiaj chłopa do domu puszczą bo ja mam dość załatwiania wszystkiego sama. A mój tż ma podrażnienie płuc oparami po wybuchu więc już ma dostać leki i jak dzisiaj wyjdą wyniki w miarę to do domku
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora