2014-10-27, 17:23
|
|
BAN stały
|
Dot.: L4 w ciazy w praktyce- czyli wysokosc zarobkow kontra rzeczywistosc?
Cytat:
Napisane przez monic167
dziewczyny - widze ze czesc z Was usiluje zrobic ze mnie darmozjada tudziez leniwca -zatem skoro tak uwazacie- to moze wezcie pod uwage rowniez to co napisalam - ze po pierwsze -zwrocilam sie do Was z prosba o uswiadomienie mnie bo nie wiem czego w ogole mam sie spodziewac- po drugie stresujacy tryb pracy- mialam tu na mysli mobbing- ktory akurat w mojej branzy jest czesto spotykany (bankowosc).
i kolejna rzecz- przepisy BHP stanowia ze kobieta w ciazy nie moze przebywac przed komputerem dluzej niz 4godziny ( moja praca opiera sie o 9-10godzin dziennie siedzeniem przed komputerem) i pracodawca na jakimkolwiek ze stanowisk obsadzanych w firmie nie uniknie takij stycznosci ( no chyba ze zrobi ze mnie sprzątaczkę ?  )
no i na koniec- zdaje sobie sprawe z tego ze moja siostra miala bardzo duze problemy w ciazy, ( 3 poronienia0 to chyba dla mnie wystarczajacy straszak o zdrowie wlasne i przyszlego potomstwa? )
więc...
kontroli Zusu- nie mam zamiaru się bac bo i czego- nie wiem jak bede sie czula w ciazy - poki co opieram sie tylko na tym co widzę i staram sie to odniesc do rzeczywistosci
silesianna- premie mam wyplacane zaleznie od wypracowanego wyniku
|
Może być tak, że pracodawca Cię posadzi na te 4 godziny i potem do domu.
Poronienia siostry nie mają absolutnie nic do Twojej ciąży więc jak nagle postanowisz sobie iść na zwolnienie to musisz mieć jakieś podstawy. Osobiście jak by się nic nie działo to bym się starała pracować jak najdłużej, żeby pracodawca później nie chciał się mnie pozbyć, po powrocie z urlopu.
|
|
|