Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Schudnąć 20 - 30 kg
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-27, 17:37   #4732
maniastania
Przyczajenie

Dot.: Schudnąć 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
U mnie te ćwiczenia przyniosły bardzo fajne i dość szybkie efekty, więc jak najbardziej polecam

Z jakiegoś powodu dietetyk Ci rozpisał te 2700 kcal. Nie obcinaj od razu do 2000. Po to zaczyna się z wysokiego pułapu, żeby w razie długiego zastoju mieć z czego obciąć dzienną ilość kcal.

Co do pogrubionego: pamiętaj, że przy siemieniu musisz pić codziennie bardzo dużo wody. W przeciwnym wypadku siemię Cię 'zatka', zamiast oczyszczać. Być może przez zbyt małą podaż wody, czujesz się ciężko i źle

15kg w 8 tygodni? To nie wyścig, chudnij powoli, ale trwale

Generalnie rozumiem Twój zapał, ale więcej krzywdy będzie z tego, niż pożytku...
Co do jedzenia: baaardzo monotonnie, metabolizm będzie leżał i kwiczał. Wafle ryżowe? Po co pakować w siebie takie przetworzone jedzenie?
Mało węgli, dużo białka - trzeba uważać na nerki i wątrobę. Częste powikłania po Dukanie to kłopoty z nerkami, wątrobą, jelitem grubym.

Trochę to nieuporządkowane, bo jak redukcja, to nie mięśnie. Na redukcji nie budujemy mięśni, na redukcji spalamy tłuszcz. Lepiej i zdrowiej byłoby najpierw spalić tłuszcz i skupić się na dietetycznym jadłospisie, a potem przejść na typowy jadlospis potrzebny do budowania mięśni.
Redukcja i mięśnie o tyle sie wykluczają, że na redukcji naszym zalożeniem jest UJEMNY bilans kaloryczny. A żeby budować mięśnie, bilans nie powinien być ujemny no i jednak posilki inne.

Zniszczysz sobie kolana Lepiej byłoby biegać co 2 dzień. Zwłaszcza, że chcesz codziennie ćwiczyć silkę = obciążenie kolan, do tego bieganie - za dużo grzybków w barszcz

Znam to doskonale Ja też tak mam Ale sensem mądrej diety jest właśnie to, żeby zmienić TRWALE nawyki żywieniowe Łatwiej zmienisz je na trwałe, jeśli dieta będzie trwała dłużej - wtedy twoje jedzenie będzie nawykiem, nie właśnie chwilową dietą
Ja widzę po sobie, bo mimo, że nie jestem na diecie 3 m-ce, praktycznie nie przytyłam, 14kg na minusie. Mam mnóstwo wpadek, nie jem idealnie, ale główne zasady wciąż trzymam i to bez specjalnego kombinowania, planowania, zastanawiania się nad tym. To po prostu taki odruch, że wstaję, jem na śniadanie jaglankę, owsiankę, jajka, jajecznicę, placki itp. Pamiętam żeby jeść co 3h, jem produkty, które powinnam - po prostu odruchowo po nie sięgam. Po prostu wyrobiłam sobie te nawyki. Wpadki się pojawiają w te wariackie dni, kiedy od rana do nocy jestem zajęta, mam stresy itd. Od sierpnia się to ciągnie, bo najpierw ślub, potem podróż poślubna (i totalny luz), teraz remont, pakowanie, przeprowadzka. Ale już niedługo się to kończy, więc i do diety na spokojnie wrócę

Mam nadzieję, że się nie obrazisz za ten post, po prostu z myślą o efektach w przyszłości, lepiej poświęcić na dietę więcej czasu, trochę nad tym pomyśleć, wdrożyć te nawyki na trwałe. Nie piszę tego, żeby Cię zniechęcić, bo zrobisz, co uważasz, przecież to Twoja decyzja Ale jednak ze swojego punktu widzenia chciałam coś poradzić, bo widzę u Ciebie podobne problemy, jak i u mnie

Ejże, ja 25 w marcu i się staro nie czuję Wręcz przeciwnie

tekst o niani mnie rozwalił

Spoko, konstruktywna krytyka zawsze w cenie! Trochę bardziej trzeba się postarać, żebym się obraziła .

Ja wiem, że generalnie to co robię to mega poświęcenie i duże wyzwanie, ale ja po prostu muszę ruszyć z kopyta. Dlatego jestem w stanie się tak poświęcić przez najbliższe 2 miesiące. Później zacznę bardziej na lajcie do wszystkiego podchodzić. Skupię się bardziej na produkcji mięśni i staniu się małym kulturystą . Teraz to raczej o ujędrnienie ciała mi chodzi. Mówię Wam, przysiady ze sztangą najlepszym sposobem na kształtne pośladki.
Jak już mówiłam, nowicjuszem w dietowaniu i ćwiczeniach na siłce nie jestem. Już kilkakrotnie się za to zabierałam, chudłam, ale oczywiście bezgraniczna miłość do fastfudów wygrywała ze zdrowym rozsądkiem , bo oczywiście nie istniała sytuacja tak beznadziejna, żeby węglowodany nie umiały jej poprawić :P

No i mam dobrego trenera, który mnie pilnuje.

Chcę te 10 kg chociaż zrzucić, że lepiej się ze sobą poczuć, później przystopuję.

Edytowane przez maniastania
Czas edycji: 2014-10-27 o 17:39
maniastania jest offline Zgłoś do moderatora