2014-10-28, 09:20
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Co ostatnio przeczytałaś? Nasze minirecenzje książek.
"Balsam dla duszy romantycznej" J. Canfield, M. Hansen, M. Donnelly, B. De Angelis
W świecie pełnym chaosu i niepokoju miłość jest światłem, które prowadzi nas ku radości i sprawia, że życie nabiera wartości. Balsam dla duszy romantycznej ukazuje tę magiczną potęgę miłości, namiętności i poświęcenia. Inspirujące i poruszające historie pomogą Ci odkryć miłość tam, gdzie przedtem się jej zupełnie nie spodziewałeś.
"Balsam..." to cykl książek poruszających różną tematykę (m.in. Balsam dla duszy kobiety, Balsam dla duszy dziecka, Balsam na Boże Narodzenie, Balsam dla duszy miłośnika koni, itd.), książki składają się z krótkich opowiadań, co ciekawe historie są z życia wzięte, do redakcji nadsyłają je zwykli ludzie, a redaktorzy wybierają najciekawsze i umieszczają w książce.
"Balsam dla duszy romantycznej" zawiera oczywiście opowiadania o miłości, niektóre rozśmieszają, inne inspirują (nawet pomysł z jednego z opowiadań wdrożyłam w życie, robiąc mężowi nie małą niespodziankę ), historie są piękne i często wzruszają... Większość opowiadań dotyczy miłości dojrzałej, nadszarpniętej czasem.. w książce nie podobało mi się to, że w znacznej części historii pojawia się śmierć, przez co książka często mnie przytłaczała i zasmucała.. opowiadania bardziej przypadłyby mi do gustu gdyby umieszczono więcej tekstów z humorem i bardziej optymistycznych
Ocena 6/10
|
|
|