2014-10-28, 10:04
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy strona internetowa jest ok?
Cytat:
Napisane przez anomuska
Hej,
Jestem od dłuższego czasu bierną czytelniczką forum. Moją pasją są paznokcie. W zasadzie praktycznie trochę pracuje w sklepie u mamy a resztę dnia robię paznokcie. Mam wiele klientek, kilka z nich podsunęło mi pomysł by bardziej się rozreklamować poprzez stronę internetową. Dla mnie to super bo mogłabym się poświecić paznokciom w 100%. Jedna z nich poleciła mi firmę <reklama>,która robiła jej stronę. Napisałam do nich odpowiedzili ze koszt strony to 500 zł, stąd moje pytanie do Was, czy to dużo czy to mało ? Z oferty wynika ze moge sama potem zarządzać stroną i dodatkowo jest dostosowana do telefonów tabletów itp. Nie wiem już sama czy to robić czy nie, suma suma sumarum to nie tak dużo, jeżeli ma mi dać wartość dodaną w postaci nowych klientek
Jak to wygląda u Was macie wasze stronki ? Jeżeli tak możecie podać tak by zobaczyć jak wyglądają oraz powiedzieć ile was kosztówały
Dzięki za pomoc, czekam na komentarze
|
Taką stronę możesz zrobić sama wystarczy względne obycie z przeglądarką i internetem, umiejętność czytania ze zrozumieniem i chwila czasu 
Takie firmy jak wymieniłaś zarabiają na lenistwie i głupocie ludzi. Najczęściej korzystają z gotowych szablonów i zrobienie takiej strony dla klienta X zajmuje 1 osobie od 20min-1h.
Jeżeli chcesz się reklamować to polecam bardziej zrobienie fanpage/profil na FB i wrzucać posty - jakby na to nie patrzeć na FB linki i polubienia rozprzestrzeniają się bardzo szybko. Poza tym nie musisz wiedzieć, co to pozycjonowanie, a edycja postów na FB będzie dla Ciebie dużo łatwiejsza.
Dobrą opcją jest też prowadzenie bloga, tylko tu już trzeba trochę więcej pomysłowości i umiejętności pisania. Blogi generalnie pozycjonują się same w sobie całkiem dobrze - zawierają dużo więcej treści niż strony wizytówki i łatwiej je pozycjonować...
Eh, w ogóle strony, pozycjonowanie i reklama przez strony to temat rzeka, jeśli chce się mieć efekty trzeba dużo więcej zainwestować niż 500zł.
Osobiście poleciłabym ci FB, jedno ze skuteczniejszych narzędzi marketingowych - tak jak kiedyś "poczta pantoflowa"/polecenie tak teraz działa FB, tylko na większą skalę. Nie kosztuje cię to nic poza chwilą czasu, możesz wrzucać krótkie posty, lub zdjęcia pazurków swoich/klientek.
Z czasem będziesz miała świetną bazę pod stworzenie strony i w momencie, gdy stwierdzisz, że FB to za mało będziesz mogła pomyśleć nad stroną.
Jak masz więcej pytań to zapraszam na priv, stronami zajmuję się od około 3 lat, więc co nieco orientuje się w tym temacie
|
|
|