Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-29, 05:59   #802
JudytaKas
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXI

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
A tak wyglądają moje włosy w wersji afro. Od kilku dni jestem dość mocno przeziębiona, nie chciałam długo siedzieć z mokrymi włosami, więc skróciłam stylizację do minimum, a suszenie wydłużyłam do maksimum. Przed suszeniem nałożyłam tylko olejek arganowy Organix.
Puch = objętość. Jak na takie olanie stylizacji, nawet nie jest źle. xD
no nie jest źle wręcz ładnie
Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
o

Ja używam drogeryjnego tylko tego kremu do stylizacji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...jacy-loki.html
Inne powodują, ze moje kudły nie są kudłami.
Przymierzałam się do tego kremu parę razy i zawsze trafiał do mojej mamy - jakoś nie umiem z nim współpracować chyba za lekki na moje włosy - mama jest z niego zadowolona. Z resztą żel mrożący u mnie od dawna zajmuje pierwsze miejsce w stylizatorach i jakoś nie umiem go "zdradzić"
Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
HA, mam sposób na nawilżenie i to działa! Ciekawa jestem efektów na dłuższą metę. Polecam zmieszać odżywkę lidlową z miodkiem i balsamem do ciała humektantowo-emolientowym w proporcji 1:1:1 i pod czepek i ręcznik na dosć długo, tak z godzinę. I to jest rzeczywiście nawilżenie, włosy są bardziej nasiaknięte wodą, a nie tylko bardziej miękkie czy elastyczne. Ja używam balsamu z Aldi, więc jak ktoś ma dostęp to polecam.
O tak tak moja wygląda bardzo podobnie - prawdziwy miód, gliceryna, aloesowa maska natur vital, opcjonalnie dodaję coś jeszcze z półproduktów.

Moje loki wyglądają dużo lepiej po wieczornym myciu i porannym odgniataniu, niż po myciu i układaniu rano

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora