Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy można wyglądać zbyt elegancko?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-29, 15:09   #12
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: Czy można wyglądać zbyt elegancko?

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Znam to.
Nie chodzi tu, że jesteś ubrana zbyt elegancko - po prostu ty się w te rzeczy nie ubierasz, ale przebierasz. To nie Twój styl. Ja też tak czasami mam
Dokładnie, jesteś przebrana i dlatego czujesz się głupio i niestosownie.

Masa ludzi w większość miejsc chodzi ubranych bardzo elegancko, bo długo pracują, a w pracy mają restrykcyjny dress code. I nie sądzę żeby czuli się kretyńsko w kawiarni albo centrum handlowym To nie takie miejsca gdzie się wygląda zbyt elegancko.

Zbyt elegancko można wyglądać nie wiem, na wycieczce w góry albo koncercie rockowym - wtedy tak, durnie wygląda kobieta w żakiecie No ale nie w codziennych okolicznościach i często odwiedzanych miejscach publicznych, tam jest cały przekrój ludzi. Oczywiście pod warunkiem, że nie nosisz na co dzień np. błyszczących sukni wieczorowych, bo to rzeczywiście niestosowne. No ale nie płaszcz, czy kapelusz.

Widocznie ten styl po prostu Ci nie leży, więc odpuść sobie kupowanie ciuchów, w których czujesz się głupio. Też mam w szafie kilka ładnych rzeczy, których prawie nigdy nie zakładam, bo wydają mi się przesadą - inna kobieta pewnie czułaby się w nich świetnie, ale ja się czuje przebrana, więc ubieram się w nie od wielkiego dzwonu. Na co dzień ubieram się zwyczajnie, casualowo albo nawet unisex, i nie czuję się nieogarnięta jako kobieta

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ogólnie rzecz ujmując, to ubranie może być zbyt eleganckie do konkretnego miejsca, np. do supermarketu.
Mnie się wydaje, że ubranie może być zbyt eleganckie do miejsca przeznaczenia, a supermarket to raczej taki "przystanek" - nie ubierasz się specjalnie do supermarketu, tylko zahaczasz o niego, więc możesz nosić w nim cokolwiek - może zaraz wracasz do domu, a może idziesz na spotkanie biznesowe, wiec kogo to obchodzi co masz na sobie. Co innego miejsce, w którym planujesz spędzić kilka godzin i robić tam coś, spotkać się z kimś.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując