2014-10-30, 14:08
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: ogarnięcie się po przerwaniu studiów
Cytat:
Napisane przez ariana0
Hej. W tym roku zaczełam studia, jednak okazały się one totalnym niewypałem dlatego planuje je porzucić, poprawić maturę i w przyszłym roku zacząć nowy kierunek. Przy tym chciałabym jednak zostać w tym mieście i podjąć pracę, by rodzice nie musieli mnie utrzymywać. Zastanawiam się jednak nad kilkoma sprawami i mam nadzieję, że mi pomożecie.
|
Przeczytaj sobie też w regulaminie studiów uczelni (myślę, że tam to znajdziesz) jak wygląda sprawa z punktami ECTS. Teoretycznie zaczęłaś studia, więc po sesji będziesz miała 30 punktów długu ECTS. Kolega mi mówił, że jego koleżanka też zrezygnowała ze studiów i nikogo o tym nie poinformowała, zrobił jej się ten dług (bo nie podeszła do sesji) potem zaczęła inne studia i powiedzieli jej, że za jeden semestr będzie musiała płacić (zaczęła studia dzienne), ponieważ ma 30 punktów długu z innego kierunku (coś takiego weszło w tamtym roku, wypełniałam taki kwit na uczelni ile mam punktów długu, więc chyba to wpisali w system). Lepiej się dowiedz, studiujesz od niecałego miesiąca - wiem, że początki są trudne, może jeszcze raz przemyślisz sprawę?
|
|
|