Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jesteś niegrzeczny, idziesz do kąta
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-11-01, 20:53   #213
201701300929
Konto usunięte

Dot.: Jesteś niegrzeczny, idziesz do kąta

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Ja mówię ze swojego doświadczenia, możesz sobie myśleć co chcesz, ale nie zakładaj, że masz rację, bo się z czymś nie zetknęłaś.
Kolejny raz to ,,wejście na psychikę''. Jest milion zjawisk, które ludzie uważają za złe i wcale nie muszą ,,wchodzić na psychikę'' - po prostu wymagają zmiany/poprawy.
Podkreśliłam, że chodzi mi o stawianie w kącie dziecka, bo rozmawia albo biega z nudów. Wychowywanie dzieci to nie robota dla tych, którzy chcą iść na łatwiznę i tępić wszystkie zachowania odbiegające od normy, bo nie umieją sobie poradzić.
Niesprawiedliwa albo przesadzona kara nigdy nie jest dobra, w ten sposób nie buduje się swojego autorytetu ani nie uczy dziecka niczego dobrego. Kara jest potrzebna wtedy, gdy dziecko naprawdę przeskrobie.
oczywiscie, ze niesprawiedliwa albo przesadzona kara nie ejst dobra i nie przyniesie zadnego pozytku, ale wiesz mi chodzi o podejscie (wypowiedzi roznych osob w tym watku), ze stanie w kacie w ogole jest strasznie krzywdzace dla dziecka (abstrahujac czy cos zrobilo czy nie) i bron boze, przedszkolanka nie ma takiego prawa

ja uwazam, ze jak najbardziej powinna jakos ukarac dziecko, ktore np psuje zabawke innego czy je bije, natomiast stanie w kacie za rozmowy jest wyrazem nieradzenie sobie z dzieckiem i z tym sie zgodze, ale tez wydaje mi sie, ze nie jest to raczej norma karac za cos takiego dzieci w przedszkolu, ktore w ogole nie sa w stanie sie na czyms dlugo skupic
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując