2014-11-01, 22:17
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szokująco głupi wypadek
Cytat:
Napisane przez Kle_oo
 to prawda, ale dyspozytor bazuje na tym co mówimy i niestety nie jest wróżką. I jak ja mówię, że nie ma pulsu i nie oddycha to on nie jest sprawdzić czy na pewno i czy ja po prostu sama będąc w stanie dużego stresu się nie mylę. Często jest też tak,że osoba zgłaszająca wypadek rozłącza się po usłyszeniu to wysyłamy karetkę i już zaczyna coś robić na własną rękę. Druga sprawa to to że nie wszystko da się powiedzić..to jak zabawa w głuchy telefon, ja mogę zrozumieć coś zupełnie odwrotnego,albo zrobić coś zupełnie inaczej. Sama ostatnio brałam udział w bardzo ciekawym szkoleniu o komunikacji. i w trakcie najprostsza zabawa z możliwych -pani mówi co widzi na kartce my rysujemy... żaden rysunek nie pokrywał się z obrazkiem, ba nawet między sobą mocno się różniły!
|
Prawda ludzie mówią różne rzeczy, ze stresu, niewiedzy, głupoty czy tak po prostu. Swoją drogą nie zazdroszczę pracy dyspozytora.
Problem polega tez na tym że ludzie olewają kursy pierwszej pomocy przez co się boją.
Bałagan robia też media z opisem ALS Dla nie medyków schemat jest mocno uproszczony i w tej właśnie formie powinien być przekazywany.
|
|
|