Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem "weselny" z rodzicami.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-11-01, 23:11   #35
cherry_flamme
Zakorzenienie

Dot.: Problem "weselny" z rodzicami.

Gdyby jakaś moja koleżanka, z którą mam regularny kontakt (a nie tylko ''cześć-cześć'' na ulicy) robiła wesele, na które zapraszałaby nie tylko rodzinę, ale również znajomych, to poczułabym się dziwnie. Nie obraziłabym się, ani nie miała pretensji, bo to w końcu jej impreza, ale nie wiedziałabym, jak się w stosunku do niej zachować. Tutaj zależy, czy spotykacie się raz w roku, czy raczej należycie do tej samej grupy znajomych i inne osoby z tej grupy będą zaproszone.
Nie pojmuję obaw o to, że ukradnie Ci zabawę ( o to chyba chodziło w zdaniu, że lubi przyćmić), bo jednak co innego zwykłe imprezy a co innego wesela. Jeżeli jest towarzyska, to pewnie lubi zwracać na siebie uwagę, ale na weselu ta uwaga i tak jest skierowana na PM, więc musiałaby być złośliwa, żeby chcieć to zmienić. Może jest, ja jej nie znam
Rozumiem za to problem z facetem. Też nie chciałabym na weselu kogoś, kogo nie lubię. Skoro zostało jeszcze trochę czasu, to może się rozstaną A tak poważnie, to jeżeli naprawdę nie chcesz ich zaprosić, to musisz jej to szczerze powiedzieć. Nie baw się w wymówki, bo ona czuje się zaproszona (słusznie zresztą) i jak jej powiesz, że np. musicie ograniczyć listę gości, to pomyśli, że po prostu nie zaprosicie nikogo nowego, a ona ma już zaklepane miejsce .

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując