2014-11-02, 17:49
|
|
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Zdrada- pomóżcie proszę
Cytat:
Napisane przez iminka
Spisałam swoje odczucia na zasadzie pamiętnika z ostatnich dni- słowa pełne goryczy. Zamierzam odesłać mu listem resztę rzeczy (książkę i torebkę, którą od niego dostałam- nie chcę jej bo mi o nim przypomina, a kasuje wszystko co z nim związane) chcę dołączyć to co napisałam, myślicie że to dobry pomysł? Chcę żeby wiedział jak bardzo mnie zranił.
|
Rozumiem, że jesteś teraz bardzo rozgoryczona. Szczerze współczuję, bo zostałaś naprawdę źle potraktowana.
Zastanów się jednak, czy naprawdę potrzebujesz teraz skupiać się na niewiernym byłym i pokazywać mu, jak bardzo Cię zranił. Po co chcesz to zrobić? Jaki to odniesie skutek? Według mnie niewiele to da, bo niepotrzebnie sama się będziesz skupiać na negatywnych emocjach i na tym, jak bardzo Cię skrzywdził Twój były. A jeśli on zareaguje na Twój list i będzie próbował się z Tobą skontaktować, to jeszcze stracisz czas i dużo emocji na rozmowy (lub nawet kłótnie) z byłym.
Myślę, że nie jest Ci to potrzebne.
Jeśli pisanie Ci pomaga, to przerzuć wszystkie swoje emocje na papier, ale nie wysyłaj byłemu listu.
|
|