Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zdrada- pomóżcie proszę
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-11-02, 17:49   #54
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Zdrada- pomóżcie proszę

Cytat:
Napisane przez iminka Pokaż wiadomość
Spisałam swoje odczucia na zasadzie pamiętnika z ostatnich dni- słowa pełne goryczy. Zamierzam odesłać mu listem resztę rzeczy (książkę i torebkę, którą od niego dostałam- nie chcę jej bo mi o nim przypomina, a kasuje wszystko co z nim związane) chcę dołączyć to co napisałam, myślicie że to dobry pomysł? Chcę żeby wiedział jak bardzo mnie zranił.
Rozumiem, że jesteś teraz bardzo rozgoryczona. Szczerze współczuję, bo zostałaś naprawdę źle potraktowana.
Zastanów się jednak, czy naprawdę potrzebujesz teraz skupiać się na niewiernym byłym i pokazywać mu, jak bardzo Cię zranił. Po co chcesz to zrobić? Jaki to odniesie skutek? Według mnie niewiele to da, bo niepotrzebnie sama się będziesz skupiać na negatywnych emocjach i na tym, jak bardzo Cię skrzywdził Twój były. A jeśli on zareaguje na Twój list i będzie próbował się z Tobą skontaktować, to jeszcze stracisz czas i dużo emocji na rozmowy (lub nawet kłótnie) z byłym.
Myślę, że nie jest Ci to potrzebne.

Jeśli pisanie Ci pomaga, to przerzuć wszystkie swoje emocje na papier, ale nie wysyłaj byłemu listu.