Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-11-03, 12:35   #2013
Koperco
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Ziemniaków sądzić nie będę,bo szwagierka ma kilka hektarów to coś podrzuci ;-)
Czyli podsumowując powinnam posadzić :
Marchew
Dynia
Pietruszka
Burak

To chyba można gdzieś od 6 miesiąca dawać nie? Buraczki same też można?czy razem z pietruszką raczej w zupie?

Cukinia
Patison
Bakłażan

Co z tego można dla dzidzi zrobić i od kiedy dawać?

Fasolka szparagowa
Ogórek
Pomidory

To chyba bardziej dla nas niż malucha,bo takie warzywa to chyba dopiero później dla niego co? I w jakiej konfiguracji robić dla dzidziusia?

Ja planowalam jeszcze z warzyw brokuły albo kalafior i oczywiście sałatę do kanapek dla nas i chyba tyle.nie chce też dużo tego sadzić bo wiadomo,że potem roboty z tym kupę,a przy dziecku różnie bywa...myślałam o jednej,dwóch grzadkach na każde warzywko, może marchewki i ogórków tylko więcej ;-)

Z owoców mam i wiśnie i maliny i porzeczek pełno i winogrona,do tego jablon i śliwki, więc myślę że starczy, truskawki mi TŻ przekopal, więc pewnie w przyszłym roku jak zasadze nowe to nic z nich nie wyjdzie...
Z tego co pamiętam to ziemniak, marchew wszystkie dyniowate, jabłko można "od początku" czyli jako pierwsze wprowadzać. Mój nie miał problemów to i brokuł, kalafior, soczewica,ciecierzyca szybko poszły w ruch;]

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
A u nas chyba znów wojna o imiona się szykuje
Mężuś poszedł na rękę teściówce wybrał Mateusza i Zosie, a ta teraz już dzwoniła, że na drugie damy Maria i Jan no bo skoro pierwsze mogła wybrać to i drugie
Ale mnie w.k.urwila
A to teściowa wybierała? nie M?? Jakby się okazało że mój M pozwolił wybrać imię i potem to zatatił i powiedział że to jego wybór to bym chyba utłukła go i nie pozwoliłabym tak nazwać dzieci..ALe my z teściową to niezła kosę mamy - znaczy ja mam bo on twierdzi że przecież nic nigdy się nie stało..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora