2014-11-04, 19:58
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)
Cytat:
Napisane przez siniaa2
Ja w grudniu tez mam urodziny 34 i wcale sie staro nie czuje!!! Dbam o siebie cwicze tzn.. teraz przerwa  jestem szczupla jeszcze he he! w ostatniej ciazy przytylam 6kg ,a wiec malutko. Karmilam piersia ,a wiec schudlam bardzo 52kg. Nie jedna malolata chciala by tak wygladac! ale jestem skromna he he!!!  A wiec nie mowcie mi Mamusie po 30 ze jestescie stare!!!!!!!!!!
|
Hehe, wcale nie jesteśmy stare Co ma powiedzieć np Kożuchowska?
Cytat:
Napisane przez silk_a
A co do CC to ja wolałabym drugi raz tego nie przechodzić. Okropnie czułam sie po CC. Do tego nie mogli mnie długo podszywać przez żylaki i bardzo dużo krwi straciłam. Cesarkę normalnie około 30 mon trwa a moja trwała 1,5 h. Co do znieczulenia do kręgosłupa to nawet ok to przeszłam. Ale ten ból w dobę po cesarce nye do wytrzymania. Nie mogłam chodzić bo od razu słabo sie robiło. Pokarmu nie miałam. A przez pierwsze 24 h trzeba leżeć plackiem. Dla mknie masakra.
|
Mi kazano wstać jakieś 14 godzin po cc. Dostałam dziecko i musiałam sobie radzić. Ale cc miałam w narkozie. Trzecią noc po cc mały spędził z pielęgniarkami, bo byłam tak wykończona, że nie mogłabym z łóżka wstać. Generalnie te piersze dni były okropne, ale teraz już wiem, na co się przygotować
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl
Ja wczoraj robiłam cebularze, dwa jeszcze zostały to pewnie z mężem na szybko wszamiemy i widziałam w lodówce słoik z bigosem, już pisałam do męża czy usmaży naleśniki ( u nas tylko on się tym zajmuje, ja nie mam cierpliwości i mi się zawsze rozwalają :P) to zrobię krokiety z bigosem 
|
o ja! Jak mi się zachciało kapusty!!! Kiszonej oczywiście
Cytat:
Napisane przez cowie
Powiem Wam, że Wam zazdroszczę i chętnie bym poszła na l4. Ciężko wysiedzieć 8h w pracy w pierwszym trymestrze, kiedy najchętniej człowiek by się zwinął w kłębek pod biurkiem i poszedł spać
|
w domu na l4 też, ale cóż zrobić, jak dziecko pełne energii...
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48798624]InFlagranti bakterie chyba normalne są... Tak mi się wydaje.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
nie są normalne.
Juz piszę przepis na pozbycie się bakterii: żuravit- naturalna żurawina dozwolona w ciąży + kwaśne owoce + kapusta kiszona + duuużo płynów.
Mi to w pierwszej ciąży ratowało skórę przed antybiotykami
Cytat:
Napisane przez In_Flagranti
może te bakterie stąd mam, że się nie podmyłam przed siku 
mój poranny kalafior nie wpadł na to 
|
ehe, trzeba koniecznie się podmyć. Powtórz badanie może.
Cytat:
Napisane przez szuuu
Jaaaaaaa 12 tc  Też bym już chciała 
|
ja też
Cytat:
Napisane przez In_Flagranti
a nie wiecie co u Tassi?
|
właśnie
Cytat:
Napisane przez fartuch
Dziewczyny siedzę i ryczę  zgubiłam gdzieś całą paczkę duphastonu, nie mogę znaleść, cała chata przekopana... to wszystko przez ten piekielny remont  biore dupka 3 razy dziennie, mam jeszcze jedną tabletkę na noc, i nie wiem co teraz  nie wiem czy moja lekarka rano jest, jak go nie wezmę na czas to zaraz dziwnie brzuch boli. Co robić ?  ratunku bo się zaraz pogryzę ze złości i ze smutku
Boje się że dostanę krwawienia jak pare godzin go nie wezmę 
|
dziewczyny dobrze piszą. Idź do apteki. Zadzwoń do gina może. I spokojnie, na pewno nic się nie stanie, gdy nie weźmiesz jednej tabletki.
|
|
|