2014-11-06, 10:20
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Co znacznie poprawi skore pod oczami,poprawi jej ODCIEN i nie podrazni wrazliwy
nie do końca przetestowane jeszcze, ale gdzieś czytałam że cienie pod oczami może zmniejszyć krem-żel pod oczy z arniką Flos-Lek.
kupiłam go (kosztuje 8-9 zł) i testuję, ale że mam dość wyraźne cienie to nie oczekuję cudów. niestety problem jest też taki, że nie jestem najbardziej systematyczną osobą na świecie 
konsystencja jest jak typowego żelu i przez to trochę nie przypadł mi do gustu, ale szybko się wchłania, zostawia skórę dość miękką i nawilżoną, nie czuć zapachu i nie podrażnia oczu (a mam ultra ekstremalnie hiper wrażliwe oczy).
z innych kremów pod oczy polecam Tołpę, ale to już są większe koszta (około 30 zł/szt). szczególnie przypadł mi do gustu krem pod oczy 35+, typowo kremowa konsystencja i fajna aluminiowa tubka - ma to swoją zaletę bo zostaje w takim samym kształcie później, jak opakowania od maści, np. z wit. A, jak się tak nie odgina, to nie zasysa powietrza, wiecie o co chodzi, moim zdaniem to mega ułatwia dozowanie. samo działanie ma bardziej przeciwzmarszkowe, no ale na cienie czy opuchnięcia też ma pomagać odrobinę, wg. producenta.