Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pauliny :D
Wątek: Pauliny :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-30, 10:58   #119
_Paulinka_
Zakorzenienie

Dot.: Pauliny :D

Dzieńdoberek

Cytat:
Napisane przez meggara Pokaż wiadomość
ja mialam biol-chem i nie zaluje geografii nie cierpie hehe. W kazdym razie to Ty musisz zdecydowac bo jak cos nie pojdzie to bedzie na nas
a tak powaznie, to wybierz jedena, pierwsza z brzegu kategorie rozszerzenia i wyobraz sobie ze bedziesz sie uczyc tych przedmiotow przez 3 lata w wiekszej ilosci niz tych z drugiej kategorii rozszerzenia. Zajrzyj w glab siebie i poczuj czy z ta swiadomoscia jestes zadowolona czy masz ogromny wewnetrzny zal ze tych drugich nie bedziesz sie uczyc doglebnie. Jakie uczucie przewazy tego sie trzymaj. Nie powinnas zalowac. Zreszta profil jaki bedziesz miala nie decyduje na jakie studia pojdziesz
W ten sposob (przynajmniej ja) dokonuje wyboru miedzy a miedzy tym co lubie/mnie interesuje. Wlasnie ta droga doszlam do tego zeby isc na szkole kosmetyczna a nie na fryzjerska.
mam nadzieje ze moje tlumaczenie nie jest zawile?
Cytat:
Napisane przez italiaanka Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym co pisze Meggara...

_Paulinka_ - piszesz o dietetyce, kosmetologii i filologiach... gdybym wiązała z takimi kierunkami przyszłość wybrałabym biol-chem, języków zawsze się można nauczyć w inny sposób, a i pogłębianie wiedzy o danym kraju będzie dużo łatwiejsze samodzielnie niż uczyć się tak chemii. Ja byłam na językowo-europejskim -> historia, polski oraz języki rozsz, ale... języki tylko o 2h więcej niż inni + zajęcia raz w tyg. z gapą (gapperem -> gap year) i i tak się tego nie nauczyłam dobrze i tak Biol-chem - fajna sprawa, ale nie jestem pewna czy dałabym radę... biologia - nie ma sprawy, ale fizyka i chemia - inna bajka, że teraz także zamarzyła mi się dietetyka Ty wiesz najlepiej co Cię interesuje, znasz swoje możliwości

Życzę dobrego wyboru
Dziękuje za wszystko I chyba jednak zostanę na biochemie. Biologia i chemia nie są dla mnie trudne. Obawiam się jedynie fizyki, ale mam nadzieję, że sobie poradze.

Cytat:
Napisane przez Rock_Fanka Pokaż wiadomość
Co tam słychać?
U mnie brzydka pogoda Normalnie gites wakacje, nie ma co.
Pogoda u mnie okropna. Ciągle pada.
_Paulinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując