Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Dzień dobry 
Cytat:
Napisane przez karalalalajna
Dziewczyny, mam pytanie: co robicie jak wasze dzieci mają katar? Bo Oliwier pierwszy raz w życiu ma, no i zastanawiam się, czy mogę zrobić coś jeszcze oprócz używania Fridy, zakrapiania solą fiz., kropelkami i robienia parówek z solą. Strasznie go męczy ten katar...
|
Ja podobnie jak dziewczyny stosowałam jeszcze maść majerankową.
Poza tym podawałam maksymalnie dużo picia, żeby rozrzedzić zalegającą wydzielinę i jak najczęściej wietrzyłam w domu, żeby powietrze nie było suche.
Zdrówka dla Oliwiera!
Cytat:
Napisane przez margo80
proszę o relację z warsztatów
|
Dla mnie rewelacja. Wczoraj rozmawialiśmy o tym jak rozmawiać z dziećmi, żeby chciały z nami rozmawiać. Za tydzień będziemy mówić o wychowywaniu bez porażek, czyli w dużym skrócie jak rozwiązywać konflikty z dziećmi, żeby osiągać kompromis,a nie żeby dziecko musiało ustąpić "bo ja tak chcę" albo, żeby wlazło nam na głowę (i nogi zwisały nam na szyi). Na trzecim i ostatnim spotkaniu poruszymy temat rozwiązywania konfliktów między rodzeństwem.
Prowadząca mnie urzekła. Dziewczyna opowiada bardzo ciekawie, podaje mnóstwo przykładów z życia, a że jest mamą sześcioletniej córeczki,a przez wiele lat pracowała w przedszkolu i jako niania ma ich bez liku Pozostali rodzice też są bardzo sympatyczni, dużo pracujemy w grupach. Generalnie jest bardzo ciekawie, chociaż wiadomo, że zdobytą wiedzę będę miała szansę wykorzystać dopiero za kilka lat (o ile coś w głowie zostanie ). Stwierdziłam, że skoro warsztaty są darmowe to warto skorzystać.
Cytat:
Napisane przez teQiba
Ale to na jej prośbę chcieli wypisać, czy na własną? Jeśli to była ich decyzja to powinno się ich zaskarżyć
|
Oni zdecydowali o wypisie. Zrobili badania kontrolne (badające co innego niż infekcja), wyniki były ok i stwierdzili, że nie ma po co dłużej maleństwa trzymać.
Cytat:
Napisane przez ag9
Lubią wasze dzieci siedzieć w leżaczkach-bujaczkach? Czy tylko mój taki wybredny?
|
Emi nawet chwili nie usiedzi w bujaczku, ale też nigdy nie była jego fanką.
Zamiast leżaczka używam krzesełka do karmienia.
Cytat:
Napisane przez tygrysek83
My dziś byliśmy na zajęciach dla maluchów. Niestety jako, że pobudka dziś była o innej godzinie niż zawsze, to w połowie zajęć moje dziecko zaczęło trzeć oczka, ziewać, a chwilę później marudzić na maxa. Myślę jednak, że za tydzień znów się przejdziemy bo pierwsze pół godziny Kindze bardzo się podobało. Szkoda tylko, że to będzie ostatnie spotkanie z serii a nie wiem czy planują kolejną edycję
|
Napiszesz w skrócie jak te zajęcia wyglądały?
Fajnie, że kalendarze Ci się podobał. Dziadkowie też na pewno będą się cieszyć z prezentu 
Ja też już kupiłam. Dziś lub jutro będę projektować.
Cytat:
Napisane przez mara86
Witam!!
Postanowiłam, że wracam na studia, miałam zrobić sobie przerwę ale im dłużej bym zwlekała tym gorzej by było. Byłam dziś w dziekanacie załatwić parę spraw. Oczywiście z tz i Oskarem, który uwodził panią w dziekanacie Ogólnie miło było.
|
Przyłączam się do pytania: jakie studia?
Cytat:
Napisane przez stefan89
ostatnio pisałam wam, że zębów brak, odłożyłąm komputer, wziełam na ręce hanie, ona się zaśmiała, ja patrzę a tam dwa zęby na dole ;o;o
|
Ale akcja 
Cytat:
Napisane przez margo80
te plamy to po to, żeby gołym okiem dało się odróżniać "złe matki" karmiące dzieci słoiczkami
|
Wariatka