2014-11-09, 13:20
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zauroczenie w dziewczynie.
Cytat:
Napisane przez w23s06k
Cześć, na początku napiszę, że wiem iż jest to forum bardziej dla Pań jednak szukając w internecie miejsca gdzie mogę uzyskać najlepszą opinie na ten temat wydaje mi się to forum ze względu na ogólną liczbę płci pięknej, która najobiektywniej ocenia w takich sprawach.
Dobra a więc do rzeczy.
Mam pewien problem uczuciowy. 3 lata temu kiedy byłem w klasie maturalnej zauroczyła mnie pewna dziewczyna z pierwszej klasy technikum. Dzisiaj ja jestem na 3 roku studiów, a ona w klasie maturalnej. Historia tak się potoczyła, że z początku myślałem iż to chwilowe zauroczenie, jednak powraca ono jak bumerang :/. Po skończeniu szkoły poszedłem na staż dostając się do urzędu, gdzie jak się okazało była prowadzona jej sprawa i miałem dostęp do wszystkich jej informacji co niestety nie ułatwiało mi życia. Kiedy skończyłem staż dostałem się do innej pracy i myślałem, że to minie jednak już minęło 1,5 roku od tego czasu i nadal myślę o niej. Nie podoba mi się to, że tak się w niej zauroczyłem ponieważ znam ją tylko z wyglądu, nigdy z nią nie rozmawiałem. Jakiś czas temu wpadłem na pomysł, żeby napisać do niej częściowo anonimowy email (tzn. podpisany byłbym tylko imieniem) i nic więcej by o mnie nie wiedziała. Chciałbym napisać jej o tym, że jej wygląd mnie zauroczył. Nie chciałbym jednak by zrozumiała tą wiadomość opacznie, że czegoś od niej oczekuje. Po prostu chcę się rozliczyć z tym zauroczeniem, a to wydaje mi się najlepszym sposobem, ponieważ wydaje mi się, że lepiej się poczuje kiedy coś będę próbował z tym zrobić niż zostawiając to tak jak jest podczas gdy to ciągle do mnie wraca jak bumerang. Dziewczyna nie ma aktualnie chłopaka, żebym musiał się obawiać, że taki e-mail mógłby wpaść w niepowołane ręce przysparzając jej problemów. Dlatego proszę o radę czy napisanie takiego maila to dobry sposób na próbę rozliczenia tego zauroczenia, czy też macie jakieś inne rady co mogę zrobić z tym fantem?
|
Jak dla mnie to zły pomysł, bo chyba jednak liczysz na coś więcej niż tylko rozliczenie się ze swoimi uczuciami. Nie możesz napisać na kartce papieru i ją potem spalić? Ewentualnie spróbować do niej dotrzeć i się umówić, by ją bliżej poznać?
|
|
|