2014-11-09, 16:51
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Cytat:
Napisane przez strzalka44
kurczę ja chyba jestem jakaś dziwna bo nie podobają mi się te 'przebrania' dla dzieci  co innego jak maja jakiś element uszka itp. tak jak te pandy chyba z nexta albo h&m
ale cieszę się ze wy sie cieszycie ze swoich zdobyczy
dziewczyny a jakie zamierzacie stosować lub stosowałyście kosmetyki dla waszych maluchów. Wiem ze to wyjdzie w praniu ale cos na początek trzeba miec. Czy zamierzacie używać te emolienty tak bardzo polecane przez położne i lekarzy czy wychodzicie z założenia ze nie ma co przesadzać od poczatku jezeli nie ma faktycznej potrzeby ?
|
Nie zamierzam, oblepiaja skórę i nic więcej :/
Cytat:
Napisane przez irenka78
Witam się
Dziewczyny czy pijecie w ciąży jakieś ziołowe herbatki? Ja bardzo lubię np pokrzywę, zieloną herbatę czy rumianek ale nie wiem czy można pić?
|
z zielona herbata trzeba uważać, ja ogólnie tylko wodę i delikatna herbatę z torebki.
Cytat:
Napisane przez TienShan
E, mnie wystarczyło tyle  z tym, że moje dziecko nie było typem ulewacza :P
myślę, że tak aczkolwiek za te pieniądze wolałabym kupić więcej ciuszków w hm
Ja mam chustę, polecam  być może kupię drugą
emolientów czyli drogiej parafiny zatykającej skórę  nie mam zamiaru stosować  hipp lub babydream a do tego olej ze słodkich migdałów do smarowania (nie smarowałam syna codziennie, mimo to miał i nadal ma super skórę  ).
hej!
pogoda u nas trochę się polepszyła, w końcu przestało lać  czekam na przyjaciółkę  upiekłam ciasto szpinakowe, jeszcze tylko polewę muszę zrobić z gorzkiej czekolady  odezwę się pewnie we wtorek 
|
Właśnie parafina :/ my używamy kosmetyków hippa - ja uważam że im mniej tym lepiej, córki nigdy nie kremowalam, nie oliwkowalam i ma piękną skórę - zero uczuleń.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|