Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-11-09, 22:01   #4776
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ostatnio tak się dogadaliśmy, kiedy ubierałam go na spacer:
- masz na nogach adidasy
- adida!
- tak. a jak będzie zimno, będziesz nosił kozaki.
- beee?

(już pomijam fakt, że koza akurat robi mee)
generalnie jest: powiedz kozaki, "bee"

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Monika, Indywidualista
J ma narazie 1 i 2?
Brawo dla J za kozaki
Wiesz co ja dziś usłyszałam?
ja: Zosiu nie ściagaj skarpetek bo zmarzniesz
Zosia: Mamo, nie kuć- nie kłóć się.

Ja tak czasem do Niej mówię jak wyrzuca z siebie smerfikowe teksty kiedy tłumaczę, że cegoś nie zrobimy albo nie pójdziemy czy nie wolno bo...

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Niestety wiem o czym piszesz bo moja mama też potrafi byc ciezka dla nas niestety
Jak Kuba sie poparzył to oczywiscie moja mama mówi: "Musicie go pilnowac" - ja na to, że tak pilnujemy bardziej, uważamy, itp. A ona: "No ja już widze jak Wy go pilnujecie" Ja sie poryczałam i odłożylam sluchawke bo to przez telefon gadalismy.
Co z tego, ze jak ja byłam malutka to wypadłam z wozka i do dziś mam blizne na wardze

-------------
U nas jakies gorsze dni ostatnio...Ja czuje sie nie najlepiej wiecie jak to przy koncu ciazy, nie musze Wam pisac Do tego w tej ciazy mam wiecej dolegliwosci Atmosfera tez napieta,Tz stal sie mega upierdliwy wiec sie klocimy o pier.doły w sumie I niestety TZ czesto zapomina, ze jestem w 8 miesiacu ciazy i mam prawo byc zmeczona, nie miec siły na porzadki czy coś. Czasem czuje, ze nie mam zadnej 'taryfy ulgowej' I pomimo ze mam gorsze dni, bola plecy, musze polezec, itp. to wedlug mnie nie ma jakiegos syfu czy cos. Ale on sie czepia...

Babcie na dodatek malo teraz pomagały. Siedziemy w domu z Kuba popoludniami, kazdy dzien jest taki sam. Nawet do sklepu jak pojade czy teraz chciałam do lumpka to TZ mowi, zebym szybko wrocila Jakby siedzenie z Kuba bylo karą dla niego.
Dodam, ze TZ ma naprawde lekką prace, jest na swoim, nie ma szefa, stres praktycznie na poziomie 0 i na dodatek pracuje po 4,5h dziennie

Do tego bratu urodziła sie córeczka a oni sie na nas chyba poobrazali bo nie odpowiadaja na smsy czy telefony. Wszystkich spraszają, zeby małą zobaczyli ale nas oczywiscie nie. A juz myslalam, ze sie stosunki nasze troche polepszyły W niedziele pewnie na obiedzie mamy sie spotkamy ale nie wiem jak sie zachować nawet, ech.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Wiec jednak się powtórzę ale w telegraficznym skrócie i to wam gwarantuje ze żadna z was nie ma takiego histeriusza i złośnika jak ja moje dziecko bije wszystkie inne dzieci na głowę śwoim zachowaniem przy tym wyprowadzając mnie z równowagi milion razy dziennie najbardziej kochana to ona jest i słodka jak śpi a histeria zaczyna się od samego rana jak oczy otworzy bo po co ładnie wołać mama jak można udawać wymuszać żalić histeryzować i wszystko na raz zaraz po przebudzeniu to chyba tak na dobry dzień chyba tylko ńie wiem kogo .... A im dalej w ciagu dnia tym gorzej

Dodatkowo mi przeszlo poltora miesiąca temu wysiadł kręgosłup jak odpocznę dwa trzy dni to ok ale wystarczy ze troszkę więcej coś porobie albo ponoszę mała to ruszyć się nie mogę wyje po katach trochę pomagają plastry ale nie zawiele ... Wtedy mam jeszcze większego wqrwa bo ja się ruszyć nie mogę a moje dziecko chce tylko być ze mną a tż nie rozumie tego bo przecież raz na jakiś czas cię poboli i już przeżywam niby a ja naprawdę ze łzami chodzę .... Ostatnio odkładając ja do łóżeczka nie miałam siły i z bólu jej nie utrzymałam i skulnela mi się z rak jakieś 5 cm na materac bo ja nie byłam w stanie się wiećej schylic, muszę iść do lekarza bo z dnia na dzień jest gorzej i coraz cześciej i mocniej mnie boli i dłużej i nic ńie pomaga
zdrowia i siły

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Uwaga! Gorzkie żale! Można nie czytać!

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
a ta niania na pewno jest ok? ja się naoglądałam "Idealnej niani" na TVN i choć sam program głupi to jednak po obejrzeniu kilku odcinków chyba bym nikomu nie zaufała.... nie myślałaś żeby w domu kamerkę jakąś postawić albo chociaż zostawić włączony dyktafon?
oj ja też się naoglądałam i niania nigdy

tyle reczy do odpisania że nie nadrobiłam

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

dobra nadrobiła, wszystkim zdrowia i grzecznych dzieci życzę
u nas dziś 3 nocka bez cycka. 2 pierwsze gładko, ale dziś już miał zasypiać i przyszła sąsiadka to już Florkowi się odechciało a potem afera bo był za bardzo zmęczony.
ale te dwie pierwsze to kolacja, kąpiel, mleko, mycie zębów, chwila zabawy. wybór ksiązeczki do łóżeczka z tych małych biblioteka maluszka, wkładam go z książeczka do łóżeczka on ogląda a ja czytam 1-2 bajki i on śpi. oby tak dalej (odpukać hihi)
jutro idziemy się meldować bo w piątek nie mieliśmy aktu urodzenia (bo nie pisało że trzeba ) i nas odesłała
a w piątek jedziemy do Pl na weekend

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora