2014-11-11, 22:39
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Cytat:
Napisane przez karoseria
ale są tez kaszki bezglutenowe  o takich mowie na noc, zamiast porcji mleka, a w miedzyczasie stopniowe wprowadzanie glutenu, np lyzka do zupki, allbo zmieszana z mlekiem...
U nas jest taka szkoła i chyba w tych nowych zaleceniach z PL tez, ze nie podaje sie nic oprocz mleka z butli 
|
No ja właśnie rozmawiałam z pediatrą o nowych zaleceniach.
Ale jak dasz do mleka jedną małą łyżeczkę manny, to właściwie jak mleko dalej. Ja to tak zrozumiałam... ale można i dać z łyżeczki 
Cytat:
Napisane przez h4linka
Mam takie pytanie z zupełnie innego tematu.
Jak długo będziecie teraz siedzieć w domu? Ja wzięłam roczny macierzyński, bo nie brałam w ogóle pod uwagę innej opcji, w związku z tym moim bajzlem z pracą i zusem.  Ale teraz mam problem. Bo nie ukrywam, że przez ten rok bez pracy będę się cofać w rozwoju, nie chcę być tylko kurą domową, która nic ze sobą nie robi, bo już zaczyna mnie trafiać szlag. Może macie jakieś zaufane strony internetowe z nie wiem, kursem angielskiego albo czymś innym rozwojowym? Tak, żeby potem w cvce jednak coś wpisać, a nie mieć rocznej dziury.. I zapytam też wprost, wiem, że nie mogę się podjąć żadnej legalnej roboty, nie mam też zbytnio jak się zorganizować, żeby nawet na powiedzmy 4 godziny wychodzić z domu do "pracy". Co mogę robić w domu, żeby zająć się czymś pożytecznym i być może zasilić budżet? Szukam jakiekolwiek pomysły i propozycje, bo szczerze mówiąc sama nie wiem co bym chciała... 
|
Ja też wzięłam roczny macierzyński i mam podobne rozterki do Twoich.
Dodatkowo, ja po macierzyńskim 'karierę' w zawodzie będę zaczynać od zera, jako, że teraz skończyłam studia. Więc w cv będę mieć dziurę roczną pomiędzy skończonymi studiami, a podejmowaniem pracy.
Chcę coś robić, chociażby chodzić na jakieś praktyki, żeby właśnie je wpisać do cv.
A Ty chyba mogłabyś podjąć się czegoś na umowę zlecenie, albo umowę o dzieło. A co, to już zależy od Twoich kompetencji.. Ja nie bardzo mam pomysł, co można robić zarobkowo tak 'chałupniczo' 
A może któraś z Was się orientuje, czy można złożyć wypowiedzenie w trakcie urlopu macierzyńskiego, tak, żeby okres wypowiedzenia leciał na macierzyńskim?
Macie jakieś fajne pomysły na sałatki dla matki karmiącej? W pt mamy gości i chcę przygotować coś, ale też coś, co i ja będę mogła zjeść..a już mi się kończą pomysły...
Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-11-11 o 22:45
|
|
|