Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-11-12, 09:54   #262
la songerie
Rozeznanie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XI

Cytat:
Napisane przez blackdaisy Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny,

chcialam Was zapytac o rade
Moj tz ma problem z broda, a dokladnie okolica gdzie sie goli. Pare dni po goleniu, kiedy zarost zaczyna sie przedzierac zaczynaja mu wychodzic czerowne krostki.
Uzywa peelingu, nawet za czesto- ale to nie bardzo pomaga.
Wyglada to na moje oko tak jak by sie wlosy chcialy przedostac-ale nie mogly.
Macie moze jakis pomysl, co by zrobic zeby mu pomoc?

Pozdrawiam serdecznie.
Jedyne co mi przychodzi do glowy to kwasy w celu lepszego zluszczenia naskorka. Sama kiedys szukalam kosmetyku na wrastajace wlosy na nogach i zawieral wlasnie kwas. Z tego co pamietam chyba mlekowy jesli sie nie myle. Inna opcja sa kremy z duza zawartoscia mocznika. W wiekszym stezeniu mocznik ma dzialanie lekko zluszczajace a przy tym nawilza. Na naturalnym pieknie kilogram mocznika wychodzil ok 40zl z tego co pamietam. Sama zamierzam go nabyc, bo moj maz ma problem z ekstremalnie sucha skora na rekach. Mocznik mozna dom8eszac do kremu czy balsamu w ustal9nych przez siebie proporcjach nie przekraczajac (nie jestem tu pewna bo juz dawno to czytalam) 30%. Powinien tak jakby rozpulchnic ta skore wiec wloski powinny miec wieksze szanse na przebicie sie w wypadku jesli naskorek byl twardy, przesuszony. Moze on zdzueral a nie nawilzal odpowiednio?

Edytowane przez la songerie
Czas edycji: 2014-11-12 o 09:59
la songerie jest offline Zgłoś do moderatora