Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Kwietniowe 2015! cz.V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-11-14, 09:41   #462
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.V

Witam Koleżanki

rosario
- wspaniale, ze wszystko ok Moja myśl po tym co napisałaś - będzie synek!

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Wrocilam z wizyty i mam dola. Test glukozy jest dla mnie niemożliwy i nierealny do zrobienia bo nie mam co zrobic z dzieckiem w godzinach rannych, nawet jakbym z nim pojechala i nie bylo mi niedobrze to przeciez spale ta glukoze latajac za nim.Nie ma szans by wysiedzial 2 godz na tylku.
Ponic jest opcja poloznej, ale nie wiem czy mi sie uda trzymajcie kciuki, bo inaczej go nie zrobie bo nie mam jak.

Poza tym dzidzia sie dobrze rozwija, szyjka zamknieta, nie pokazala co mamiedzy nozkami,wie sie trzymamy poprzedniej werssji.
Co za wstydliwe dzieci
Super, ze wszystko w porządku. Mnie ostatnio gin nie badał na fotelu i nie wiem jak moja szyjka, a kolejna wizyta będzie w styczniu...

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Co się dowiedziałam... no spe zwykłą mogę brać do 6 tabletek na dzień a forte do 3 jakby mnie coś bolało, a co do rutinoscorbinu mam brać i się nie bać w ogóle nie zaszkodzi dzidzi
Lekarze jak coś sie dzieje zalecają zazwyczaj nospę forte właśnie 2-3 razy dziennie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Hanka bo chciałam miec niespodziankę ale coś mi się wydaje, że nie wytrwam do porodu i na połówkowym jak będzie wiadomo na 100% dopiero będę chciała znać... tzn. jeszcze pomyśle czy chcę znać może uda mi się wytrwać w postanowieniu
Nie znając płci kiepsko z kupowaniem ciuszków, teraz w smyk.pl są przeceny i jednak ubranka sa albo dziewczęce albo chłopiece. od poniedziałku w Lidlu moda niemowlęca i super bluzeczki i też typowe do płci. Będą też kombinezony takie jak w h&m po 40 zł - chyba sie skuszę

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
A nie mówiłam z tym rutinoscorbinem, ze nie nalezy sie go bac? A tej nospy to duze dawki co? A my tu sie boimy czy jedna od czasu do czasu nie zaszkodzi...
Ja zaraz wezmę, bo nadal czuję sie fatalanie :/

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Zapomniałam o najważniejszym! Dzisiaj poczułam wyraźne pierwsze kopniaczki juhuu Jak siedziałam rano w laboratorium czekałam na pobranie to nagle tak 3-4 razy takie delikatne kopniaczki miejsce przy miejscu. Super uczucie
Gratuluję kopniaczków!

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
KORDELKA ja tak robilam w 2 ciazy i teraz tak samo bo u mnie pobrania trwaja tylko godzine w przychodni wiec jade na gotowo juz

Moje ciaze wszystkie zimowe
Co do glukozy to teraz jest na czczo, po godzinie i po 2 godzinach. U nas w lab.trzeba siedzieć na du...pie bite 2 godziny :/
Ja nie miałam ubrań typowo ciążowych tylko jeansy, a tak to dłuższe bluzki czy tuniki o rozm.większe i tyle. Dziś widziałam fajne długie swetry w h&m po 80zł - super do leginsów

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie-bez bicia przyznaję się,że od jakiegoś czasu Was podczytuje i postanowiłam coś o sobie napisać-tak jak i Wy spodziewam się dzidziusia w kwietniu 2015-21.04
Mieszkam sobie z mężem i synkiem(7 lat) w Wielkopolsce,mam 30 lat...co jeszcze?Pragnęłam dziewczynki a ostatnio na Usg lekarz powiedział,że raczej będzie chłopczyk-po pierwszym szoku wiem,że jednak chłopca pragnę bardziej bo jak to mój Tż powiedział Królowa może być tylko jedna
Ciąże od samego początku znosiłam okropnie w porównaniu do poprzedniej-mdłości,wymioty,omdlenia, kiepskie wyniki...nadal nie jest najlepiej ale już ''odpoczywam'' na L4,co do wagi to już jestem 4 kg na plusie-ale startowałam z wzrostu 160 cm i wagi 42 kg(taka ''uroda'') w najszerszym miejscu na brzuszku mam 78 cm i jest on już bardzo widoczny,ruchy synka też odczuwam od 14 tc-jednak wczoraj to przeszedł sam siebie bo mimo,że od kawy mnie odrzuca zrobiłam sobie bo ciśnienie miałam 78/50 i malutki tak mnie kopnął,że aż się wystraszyłam(pierwszy raz dostałam mocnego kuksańca wysoko po prawej stronie brzuszka)
Co do imienia to pierworodny jest Mikołaj a maluszek będzie Wojtusiem
Miłego dzionka
Cześć
Gratuluję drugiego synka!

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Wykasowało mi się wszystko...
Czesc Asiu
Nie spałam do 2 bo mnie dziecko kopalo! Aaale nie moge sie doczekac kto tam jest, jeszcze poltora tygodnia!!

Dziewczyny kupujecie lozeczko 120/60 czy 140/70??
120x60 i powiem, ze zdecydowanie wystarczy. Mój synek jest wysoki i spał w łóżeczku ponad 3,5 roku

Byłam w H&M i nie ma u mnie tych letnich kompletów Wkurzyłam sie na maksa. Widziałam fajne jeansy bezuciskowe za 27 zł od rozm.68 - naprawdę świetne.