2007-07-31, 17:43
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: soczewki kontaktowe
Cytat:
Napisane przez Iwonalodz
Widocznie, co lekarz to inna opinia. Moja lekarka mi powiedziała, że jeśli chodzi o jakiekolwiek produkty do oczu, nie mówię tu o lekach, to powinno się konsultować z lekarzem. Pomijam dobór soczewek, bo to oczywiste, czy w dalszej fazie próbowania na sobie płynów do szkieł. Mówię o sztucznych łzach w postaci kropli czy żelu. Np. ja mam bardzo suche oczy i potrzebuję czegoś mega nawilżającego, a przy tym delikatnego i wolałam żeby dobrała mi to okulistka niż miałabym próbować wszystkiego na moich oczach.
|
Wiesz, mi tez moja pierwsza okulistka tak powiedziala i niestety tak robilam :/ Niestety, bo lekarz patrzac na Twoje oczy tak naprawde nie zawsze jest do konca Ci w stanie powiedziec jakie soczewki, krople, żele beda dla Ciebie najlepsze. Musiałby być magikiem, bo skąd ma niby wiedzieć że Twoje oczy nie zareaguja podraznieniem na jakis material z ktorego zrobiona jest soczewka, albo alergia na jakis skladnik plynu czy kropli jesli nigdy wczesniej nie miały z nim kontaktu??? A są oczy bardzo wrażliwe, które reagują tak na rózne rzeczy i niestety nie da się tego w 100% wykluczyć.
I tak ganiałam do tej okulistki co kilka miesiecy, za kazde badanie placilam grube pieniadze i bylam zalamana, ale na moje szczescie po tym jak przepisala mi soczewki, ktore tak podraznily mi oczy ze musialam z nich zrezygnowac na kilka miesiecy (a Ty mi mowisz o tygodniu!) zrezygnowalam z niej i znalazłam fantastyczna okulistke, ktora jest ordynatorem chirurgii oka i wielu prawie slepym ludziom przywrocila widzenie i ona mi to wszystko wytlumaczyla. A potem zaczelam nosic soczewki, ktorych ta pierwsza pani mi nosic nie pozwolila bo powiedziala ze beda dla mnie bardzo zle i okazaly sie bardzo dobre. Ale niestety po tamtych ktore podraznily mi tak strasznie oczy nadal jeszcze moje oczy nie wrocily do stanu poprzedniego wiec teraz na wakacje postanowilam pochodzic w okularach, zeby sobie moje oczy odpoczely, a po wakacjach znowu zamierzam wrocic do soczewek, mam tylko nadzieje ze bede mogla bo jak nie to sie chyba zabije 
Cytat:
Napisane przez Iwonalodz
Mala to widocznie masz szczęscie i "dobre" oczy  ja niestety odczuwam właśnie na oczach subtelne, ale jednak różnice. I tez używam małych opakowań 
|
Mysle ze to Ty masz szczescie ze nosisz soczewki 10 lat i ze nie mialas z tym zadnych problemow. Aha i wcale nie masz takich strasznie suchych oczu, skoro krople Ci pomogly, mi np GenTeal w ogole nie pomogl, niestety.
|
|
|