Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nadmiar usg jednak szkodzi
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-31, 22:01   #24
Patrilla
Zakorzenienie

Dot.: Nadmiar usg jednak szkodzi

goha80 tak czytam i czytam gratuluje zdrowej ciąży z przeczuciami ... ja jako pedagog chyba jestem słaba, bo nic nie czuję ... i cholernie sie martwię czy wszystko będzie ok ... i nadal mimo badań 1 raz w miesiącu zawsze usg (państwowo) potem z zmieniłam lekarza(ten tez robi raz na miesiąc), wiem ze nie wszystko da sie wykryć mimo doskonałych kompetencji lekarza i naszej mniejszej lub większej intuicji...
ale nie ważne ... mam takie zdanie, że nadmiar lub brak każdego składnika szkodzi
wydaje mi się ze usg raz w miesiącu to max (dla spokoju mamy i lekarza) i o ile ciąża nie jest zagrożona, ale nie płakałam jak miała 3 w jednym miesiącu ze względu na wadę nerki i sen mi to z powiek nie spędza wolałam to niz zatrucie ciążowe ... także wszystko trzeba wyważyć ...
Cytat:
kontrolne usg pokazywalo ze z dzidzi kawal chlopa a lekarz przeprowadzajacy te 3 usg byl podobno ekspertem i ze wypatrzy wszystko nie balam sie i nie widzialam koniecznosci zeby badac czesciej.
jeśli sie nie bałaś i nie widziałaś potrzeby częściej popieram taka postawę mnie zawsze usg ("przez" wiedzę o "chorobach") zawsze stresowało ... póki nie zobaczę nie policzę paluszków i nie obejrzę to nadal będę miała stres ... i tak juz do końca dni ... ciężko być mamą ...