2014-11-26, 10:35
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudziądz i okolice
Cytat:
Napisane przez Ogryzia
To miasto to naprawdę koszmar. W czerwcu miną trzy lata, odkąd tu mieszkam i szczerze Wam powiem, że już nie mogę doczekać się wyprowadzki. Na zakupy trzeba jeździć 50/60 km dalej, żadnych koncertów, kino od siedmiu boleści, na spacer wieczorem strach wyjść, bo dziwne towarzystwo wszędzie ma swoje ścieżki. A tutejsi kierowcy doprowadzają mnie do skraju cierpliwości.
A co najdziwniejsze, że przy takim bezrobociu ludzi w marketach jest strasznie dużo. I wywożą pełne kosze.
To miasto to dla mnie ewenement na skalę światową
Dziewczyny, podnoszę temat spotkania. Które chętne?
|
Hej, wpadłam tu po dłuuugiej nieobecności i przeglądając stare wpisy natrafiłam m.in. na ten ale też kilka innych z narzekaniami na nasz Grudziądz. I tak sobie pomyślałam że to niesprawiedliwe i że muszę się na ten temat wypowiedzieć. Jeśli chodzi o pracę to zgodzę się że z tym jest ciężko, ale jeśli chodzi ogólnie o życie to myślę że jest ok.Fakt że tamte posty pochodzą sprzed kilku lat i wiele się pozmieniało. Mamy Alfę, a co w niej najważniejsze - nowe kino. Szkoda mi Starego Miasta, bo centrum, życie przeniosło się ze Starówki w okolice Alfy i Mc Donalda, no ale coś za coś... Jeśli chodzi o zakupy, to wybór jest spory,jeśli chodzi o koncerty,to odbywają się różne w Akcencie czy Teatrze, w sezonie letnim są również imprezy plenerowe. Mamy różnego rodzaju fitness kluby jeśli ktoś chce się poruszać, mamy ścieżki rowerowe, mamy w końcu pięknie zagospodarowane tereny nad Wisłą aż po odbudowaną Wieżę Klimek na Gorze Zamkowej, idealne na spacery, mamy jezioro i piękny las w Rudniku, mamy kawiarnie i restauracje, gdzie można miło spędzić czas, niedługo gotowy będzie Park przy cmentarzu ze świetnym placem zabaw dla dzieciaków, zimą jest lodowisko..myślę że nie ma co narzekać,bo jeśli ktoś naprawdę chce się rozerwać/odpocząć/poćwiczyć to znajdzie możliwości. Ja też kiedyś na Grudziądz narzekałam,ale teraz nie żałuję że tu mieszkam i nie mam zamiaru się wyprowadzać. I trzeba pamiętać że to miasto tworzymy przede wszystkim My - Mieszkańcy. Pozdrawiam Grudziądzanki
|