Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wzięcie spraw we własne ręce
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-11-28, 08:47   #5
ruda_grazyna666
Raczkowanie

Dot.: Wzięcie spraw we własne ręce

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
W mojej wycieczki osób kandydujących też nie są widziane. Bardziej preferowane jest wysłanie CV poprzez maila. Tylko to wszystko zależy od profilu firmy i jej specyfiki.
Dokładnie tak jest-ale w korporacjach i firmach z działem HR. Jeśli szukałabym pracy w takim miejscu,napewno nie zrobiłabym z siebie idiotki i nie poszła osobiście,bo tak jak mówicie:nie miałabym wstępu,ani nikt z przełożonych nie potraktowałby mnie poważnie.
Ja szukam pracy w medycynie,gdzie rekrutacja przebiega na stary sposób-najczęściej jest to przejmowanie stanowisk po cioci czy tacie,podrzucenie CV przez kogoś znajomego czyli ,,zatrudnienie z polecenia" albo osobiste zanoszenie CV i przy ogromnym szczęściu coś się kiedyś może znajdzie. Rzadko kiedy widziałam ogłoszenie w internecie dotyczące naboru na stanowisko medyczne,a jeśli już to w prywatnych placówkach. W państwowym szpitalu miejsce można załatwić sobie tylko w któryś z tych sposobów,jakie wymieniłam. A że moje znajomości nie sięgają aż tak daleko,a chodzenie i zostawianie CV w kadrach czy sekretariacie jest mało skuteczne-myślę o takim desperackim kroku. Tylko najpierw chyba wypadałoby się jakoś zorientować,czy w ogóle ktoś miałby czas dla mnie.

Edytowane przez ruda_grazyna666
Czas edycji: 2014-11-28 o 08:48
ruda_grazyna666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując