2014-11-28, 22:19
|
|
plum plum
|
Dot.: Czemu jestem nudna?
Cytat:
Napisane przez StokrotkaxP
Mam hobby: uwielbiam sport, bo biegam kiedy jest to możliwe. Z drugiej strony nie mam aż tyle czasu, żeby wychodzić gdziekolwiek, ale jak znajdę to wychodzę, ale też to wygląda tak, że np. ja się idę do kuzynów, bo ich lubię to nie mamy o czym gadać, bo dla nich ważny jest alkohol i imprezy. Próbuję jakiś temat znaleźć. Pytam, a oni odpowiadają, więc słucham, ale o mnie nic nie chcą wiedzieć, bo jesli chcę opowiedzieć np. o jakimś filmie to mi przerywają. A siostra? Ona ma z nimi lepszy kontakt. Często się kłócą, obrażają na siebie, ale i tak mówią sobie o tajemnicach, a ja jak już napisałam jestem spokojna. Pocieszam ich mówiąc, że będzie dobrze, a kolejne co powiedzą to, że jestem nudna. Właśnie, bo ja nigdy nie powiedziałam im złego słowa, bo uważam, że nie warto się kłócić. A rodzice? Dla nich mogłabym nie istnieć, bo nawet nie zadzwonią, bo ja zawsze muszę, a jak tego nie zrobię to mają pretensje o to. I tak o nic nie pytają. Tylko kiedy wracam, a w domu to nie przyjdą sami, tylko jak ja przyjdę to nie mają czasu. Przecież pomimo tego, że jestem "nudna" powinni chociaż ze mną rozmawiać, ale nikt tego nie robi.
Ps. dziękuję za odpowiedzi 
|
może mówią ci, że jesteś nudna, bo nie reagujesz stosownie do sytuacji? zawsze uśmiech i wyświechtana formułka? zamiast po prostu dać im dokończyć?
Jeśli chodzi o stosunki z rodzicami, to nie każdy ma idealne.
Wydaje mi się, że po pierwsze masz problem z tak zwanym small talk - ludzi naprawdę może nie interesować film albo książka, więc nie będą słuchać, to już lepsze jest gadanie o pogodzie.
A po drugie - brakuje Ci ludzi nadających na podobnych falach - poszukaj ich, niekoniecznie w rodzinie.
|