Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-04, 09:43   #3552
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

dzień dobry

ale miałam noc śniło mi się, że rodziłam, nia miałam żadnych skurczy, ani nie odeszły mi wody, ale między nogami wisiała mi... pępowina skąd się biorą takie rzeczy...

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Gratulacje wszyskich udany wizyt !!

U nas Bartosz pozostaje Bartoszem wazy 685 g (24w2d) rośnie zgodnie z terminem OM wiec zastaje 23.03 ( nie widac juz go tak jak kiedys w całości na usg ;D
Dostałam skierowanie na :
Krzywą cukrowa 75 ( po godzinie i po 2 h - podobno nie wolno chodzić bo to test na obciążenie a nie na spalanie...
Toksoplazmozę ( wcześniej mi wyszła ujemna ) - wtedy podobno robi sie ją 3 razy w czasie ciąży bo istnieje większe prawdopodobieństwo zarażeniem.
Standardowo - morfologię, mocz
TSH aby sprawdzić moja tarczyce ostatni wynik 2,3 ( lekarka powiedziała ze max 2,5 ) wiec msn nadzieje ze mniej bedzie.

Dostałam przestrogę co do Wagi ;/
24tyg2dni a ja od początku przytyłam ok 9-10 kg ( lekarka powiedziała ze moge jeszcze 5 kg ) musze zrezygnować całkowicie ze słodyczy, pic duzo wody i herbaty ( bo tylko one nawadniaja odpowiednio )
Samo dziecko bedzie jeszcze ok 3 kg większe wiec chyba cieżko mi bedzie to osiągnąć - tak strasznie mi lecą te kg a staram sie rozsądnie jeść ;/
Możliwe ze spowodowane jest to tez moja tarczyca ( w ciazy jeszcze wolniej pracuje )poniewaz przy niedoczynnosci sie tyje a ja tak ową posiadam ;(
Ile u Was jest kg na+ i na jakim etapie ??

Pozdrawiam i ściskam gorąco ;*
ja w 25+5 miałam 6 kg, a teraz już pewnie więcej, ale nie mam wagi ale nie martw się wagą zwłaszcza, że ona może mieć związek z tarczycą a nie z objadaniem się...i nie próbuj się tylko głodzić! ja chodzę na fajne ćwiczenia dla kobiet w ciąży, prowadzi je wykwalifikowana instruktorka. Zapytaj lekarza czy możesz chodzić na takie coś i poszukaj u siebie. To naprawdę fajna sprawa, ja się dużo lepiej czuję zawsze po takich ćwiczeniach

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Aaa zrobiłam zakupy na stronie Smyka i kupiliśmy synkowi leżaczek z Tiny Love - troche ich oglądałam ale ten jest najlepszy zdecydowaliśmy sie na szary z kolekcji limitowanej ponieważ ma daszek ( można nawet młodego do ogrodu wziąć i bedzie go chronił przed Słonkiem )

Załącznik 5853581Załącznik 5853582Załącznik 5853583
cudny ten leżaczek i mój kolor
ja dostałam ostatnio leżaczek fisher price, muszę poczytać na necie czy się do czegoś w ogóle nadaje...

ja muszę się powoli zbierać, mam dzisiaj parę spraw do załatwienia, a muszę się niestety poruszać komunikacją miejską, bo TŻ pojechał do pracy samochodem jadę odebrać m.in. moje bodziaki ze smyka i może prezenty świąteczne dokupię

miłego dnia