Cześć Mamuśki
Gratulacje wszyskich udany wizyt !!
U nas Bartosz pozostaje Bartoszem wazy 685 g (24w2d) rośnie zgodnie z terminem OM wiec zastaje 23.03 ( nie widac juz go tak jak kiedys w całości na usg ;D
Dostałam skierowanie na :
Krzywą cukrowa 75 ( po godzinie i po 2 h - podobno nie wolno chodzić bo to test na obciążenie a nie na spalanie...
Toksoplazmozę ( wcześniej mi wyszła ujemna ) - wtedy podobno robi sie ją 3 razy w czasie ciąży bo istnieje większe prawdopodobieństwo zarażeniem.
Standardowo - morfologię, mocz
TSH aby sprawdzić moja tarczyce ostatni wynik 2,3 ( lekarka powiedziała ze max 2,5 ) wiec msn nadzieje ze mniej bedzie.
Dostałam przestrogę co do Wagi ;/
24tyg2dni a ja od początku przytyłam ok 9-10 kg ( lekarka powiedziała ze moge jeszcze 5 kg ) musze zrezygnować całkowicie ze słodyczy, pic duzo wody i herbaty ( bo tylko one nawadniaja odpowiednio )
Samo dziecko bedzie jeszcze ok 3 kg większe wiec chyba cieżko mi bedzie to osiągnąć - tak strasznie mi lecą te kg a staram sie rozsądnie jeść ;/
Możliwe ze spowodowane jest to tez moja tarczyca ( w ciazy jeszcze wolniej pracuje )poniewaz przy niedoczynnosci sie tyje a ja tak ową posiadam ;(
Ile u Was jest kg na+ i na jakim etapie ??
Pozdrawiam i ściskam gorąco ;*