Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kult dzieciątka - dzieci ważniejsze od dorosłych.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-04, 09:50   #1
semprebambino
Wtajemniczenie

Kult dzieciątka - dzieci ważniejsze od dorosłych.

Może pomyśli ktoś z was że jestem złym człowiekiem ale wkurza mnie to. I nie chodzi mi o odpieluszkowe zapalenie mózgu, bo bywam tam i inne tematy są poruszane, niestety.
Może mi ktoś wyjaśnić czemu dziecko jest ważniejsze od dorosłych ludzi? Czemu przy wypadku najpierw się ratuje dzieci, a dopiero potem dorosłych ludzi, czemu jest multum fundacji dla małych pocieszek, a dla dorosłych ludzi jest o wiele mniej?
No nie rozumiem, czemu osobę dorosłą, która ma ułożone życie, wykształcenie, prace a może i dzieci właśnie pod opieką stawia się niżej niż dziecko. I nie chodzi mi o to, że to dziecko jest mniej ważnym człowiekiem, ale chyba powinna być większa równowaga a nie pogląd: "poświęce wszystko dla dzieciątka". Na wizażu raczej tego nie spotykam bo od mzk trzymam się daleko, ale w życiu się takich ludzi i takie zachowania spotyka zbyt często i mnie osobiście doprowadza to do białej gorączki i jeszcze to bezstresowe wychowanie, nie można krzyknąć na dzieciątko bo się biedactwo zestresuje, obudziłeś dziecko więc wynocha z mojego domu. A może to jest normalne, a ja nie jestem, musiałam wyrzucić z siebie frustrację