2014-12-04, 09:46
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam bzika na punkcie zdrowego jedzenia-Ty też?
Cytat:
Napisane przez bernikula
Słuchajcie, a spożywacie miód?
Ja załatwiłam sobie słoik od pszczelarza i on powiedział, że należy na noc zostawić miód rozpuszczony w wodzie i rano to wypić na czczo, bo ponoć woda wytrąca z miodu to, co najważniejsze. Nie można natomiast zalewać wodą powyżej 40 st., więc i słodzić miodem wrzątku (herbaty) nie wolno, bo zabija się jego właściwości.
P.S. Myślicie, że miód może tuczyć?
|
Miód rozpuszczony w wodzie i pozostawiony na kilka godzin (na noc) działa jak naturalny antybiotyk, a jeżeli dołoży się do niego rano sok z cytryny mieszanka będzie działać nie tylko wzmacniająco, ale i oczyszczająco na organizm. Słyszałam jednak opinię, że nie powinno się spożywać takiej mikstury codziennie, a jedynie okazjonalnie, np. w formie kilkudniowej kuracji, ze względu właśnie na działanie przeciwbakteryjne, którego nie powinno się nadużywać.
Czy miód może tuczyć? Owszem Miód składa się z głównie z fruktozy i glukozy, czyli jest po prostu cukrem, jednak cukrem zdrowym, bo dodatkowo dostarcza organizmowi wiele cennych substancji. Jak ze wszystkim trzeba mieć po prostu umiar
|
|
|