Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mam bzika na punkcie zdrowego jedzenia-Ty też?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-04, 09:58   #234
bernikula
mOLDerator

Dot.: Mam bzika na punkcie zdrowego jedzenia-Ty też?

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Miód rozpuszczony w wodzie i pozostawiony na kilka godzin (na noc) działa jak naturalny antybiotyk, a jeżeli dołoży się do niego rano sok z cytryny mieszanka będzie działać nie tylko wzmacniająco, ale i oczyszczająco na organizm. Słyszałam jednak opinię, że nie powinno się spożywać takiej mikstury codziennie, a jedynie okazjonalnie, np. w formie kilkudniowej kuracji, ze względu właśnie na działanie przeciwbakteryjne, którego nie powinno się nadużywać.

Czy miód może tuczyć? Owszem Miód składa się z głównie z fruktozy i glukozy, czyli jest po prostu cukrem, jednak cukrem zdrowym, bo dodatkowo dostarcza organizmowi wiele cennych substancji. Jak ze wszystkim trzeba mieć po prostu umiar
Też tak właśnie sobie myślę, że nie będę tego robiła codziennie tylko w odstępach, bo jeszcze jedna kwestia- jest on dla mnie mega słodki, bo ja nie jem w ogóle cukru, więc taki miód to sama słodycz, ale spróbuję jeszcze z cytryną. No i nie chciałabym przytyć, bo te 52 kg to dla mnie idealna waga, czuję się super (jak ważyłam 58 to czułam się jak słoń- wolę być patykiem

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując