2014-12-04, 10:57
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia
Madzia mam tylko 5/8 na umowie ale w rzeczywistości wyrabiałam cały etat, ale u mnie w pracy bardziej finansowo opłaca się być na l4 ciążowym niż chodzić do pracy 
|
Oo a myślałam, że masz cały etat. Eh oszczędzają jak sie da.
Ale że bardziej się opłaca być w ciąży ? tego nie rozumiem :P
Cytat:
Napisane przez h0pe
dzien dobry 
jak czytam, że macie wszystko pokupowane i zostały Wam pojedyńcze rzeczy to czuję mocny stres...
Maciejka ty miałaś takie ciśnienie ? 
a jak ty chcesz rodzić? nastawiasz się na SN czy jest Ci wszystko jedno? przy takim ciśnieniu wskazanie jest do cesarki, bo takie ciśnienie to jest ryzyko... odklejenia łożyska, krowtoku itd... Położna nas bardzo uczulała na to żeby mierzyć, i jak coś to leczyć, że nie ma żartów z ciśnieniem i zwlekania. Na twoim miejscu powiedziałabym o tym ginowi, bo jeśli przy porodzie miałabyś mieć takie ciśnienie, a wiadomo, że to nie stan spoczynku, ani nawet odpoczynku, więc będzie wyższe, to mogą przejąć Cię na CC... a w takim wypadku chyba wolałabym z góry wiedzieć, czy ono będzie czy nie, i jeśli tak, to żeby było planowane i wiadomo pod czyim okiem, a nie na chybił trafił... Zastanów się nad tym porządnie
wow :O jestem w szoku też  no ale to super, dobry lab, hehehe
też mam suche i kącik mi pęka, zainwestowałam w tn carmex ale on kurde zawiera ten kwas salicylowy i choć go używam to jednak ograniczyłam nieco. Wiem, schiz 
|
No właśnie, dlatego ja się nastawiam chyba coraz bardziej na CC bo mi ciśnienie lata często , a z nerwów to już w ogóle. A że jeszcze takie moje przepływy, to się nie zdziwie jak u mnie będzie CC.
Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia
O a właśnie co do kalendarza z gołymi babami, to mówcie co chcecie, ale ja to bym zrobiła taki sajgon jakby tylko spróbował go gdziekolwiek powiesić albo nie wiem, potrzymać w biurku chociażby 
I jeszcze bym go wzięła w obroty czy mu się podobają i bym drążyła 
Oczywiście musiałby mnie przekonywać, że absolutnie! że one wręcz go obrzydzają 
Głupia jestem i wrażliwa na tym punkcie
|

Ja to kumam ale w sumie takich sytuacji nie miałam ani nic więc nie wiem co bym zrobiła 
Cytat:
Napisane przez 1141655
W ogole to musze zrobic porzadek w dokumentach ginekologicznych 
Boooo do szpitala trzeba miec wszystkie opisy usg, zebrane badania i ok, ja w swojej teczce to mam, ale taki rozpieprznik tam jest,ze olaboga
kupie sobie taka teczke do wpinania i uporzadkuje chronologicznie jak na mnie przystalo 
|
Ja mam tylko te wszystkie ostatnie w teczce ładnie, bo co wizyte pyta czy mam ostatnie usg przy sobie... ale muszę poszukać tych początkowych też 
Powinnam sobie zrobić jakąś liste "co zostało do zrobienia" bo i tak 3/4 rzeczy zapomnę zrobić.
Ahh przygotowałam piersi na obiad 
A teraz przydałoby się iść ogarniać, bo chcemy z mężem jakieś słodycze iść pokupować na mikołajki i ogólnie zakupy zrobić.. może do teściów jechać..
A zanim ja się ruszę...ehh..
|
|