Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy nas stać na dziecko?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-04, 11:14   #13
avesome
Raczkowanie

Dot.: Czy nas stać na dziecko?

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Zgadzam się
Uważam autorko, że macie odpowiednie warunki na start, a co będzie dalej to już nie ma co planować. Na początek pójdzie kilka tysięcy na skompletowanie wyprawki, ale można też zaoszczędzić kupując używki - po takich maluchach wszystko jest na prawdę w stanie niemalże idealnym.
A jeśli chodzi o miesięczny koszt to już nie da się przewidzieć - dużo zależy od tego czy będziesz karmić piersią czy mlekiem modyfikowanym, jakie pampersy i kosmetyki Wam podpasują, czy dziecko będzie chorowało lub miało alergie, na co będziecie chcieli zaszczepić - to wszystko ma wpływ, a nie da się tego przewidzieć.
Też przed zajściem w ciążę długo myślałam w podobnych kategoriach co Ty, ale dopiero teraz wiem, że nie miało to najmniejszego sensu
Zgadzam się z teQiba i laisla.
Od siebie mogą dorzucić, że taka wyprawka dla dziecka w dużej mierze zależy od nas, jakie to będą koszta.
Pamiętam jak ja wariowałam, nakupiłam rzeczy, które okazały się nie przydatne. Nie należy zapominać o zdrowym rozsądku przy takich zakupach. Do mnie przed porodem przychodziła położna i zapytała czy już "coś" mam dla dziecka. Jak się pochwaliłam zakupami była lekko zdziwiona. Ale dopiero jak zobaczyła spakowaną torbę do szpitala to złapała się za głowę...jakbym na rok wyjeżdzała
avesome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując