Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadowe Mamy 2014- część I
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-04, 11:24   #324
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Marta, a probowalas lekko docisnac glowke Malej do piersi? u mnie zadne smyranie nie pomaga tylko to. W szpitalu tak robili, ze tyl glowki dociskali lekko do piersi.
Jak dociskam i widze, ze je to ok. A jak dociskam, dwa razy pociagnie i dalej spi to wyciagam mu cyca z buzi.
jedna mała rada "docisnąć główkę" a może pomóc...

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Anetka nie obraz sie ale ja Twoje posty odbieram tak, ze Ty sie stosujesz do dobrych rad poloznej i masz luz a my nie i mamy problem na wlasne zyczenie...pisalam juz kiedys, ze nie ma dwoch takich samych dzieci i jednej rady dobrej dla wszystkich, moje dziecko nie chce smoka i co?? Butli te z za bardzo nie chce..Jaka na to rada? Je w dzien co godzine poltorej i wybudza sie czesto i co mam mu zrobic, nie chce jesc wiecej na raz i nie wdusze w niego przeciez zeby sie najadl..
a poza tym nie przemawia do mnie stwierzdenie, ze dziecko ma wystarczajaco duzo bliskosci przy kapieli, przewijaniu i karmieniu bo sa takie ktorym to wystarczy a sa takie ktore chca sie tulic wiecej i znowu wrcacamy do punktu wyjscia...
Nie jestem tez zwolennikiem zostawiania dziecka placzacego na 30 minut i to jest tez moj wybor i pewnie dlatego mam mniej czasu..
Nie zycze Ci problemow z brzuszkiem ani kolkami bo moze sie okazac, ze nie zadzialaja na to proste rady..
za duze dziecie, szybko rosnie moj dopiero do 62 dochodzi ale za to puculek z niego
Lezalam z mlodym i przystawialam go jak najczesciej...gdzies tak wyczytalam i przeszlo, troche tez odciagalam laktatorem.
Ja daje k i d ale narazie nie dokarmiam mm
Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Indra, Kostka zgadzam się z Wami w 100 %.
ja piszę tylko jak jest u mnie... że miałam dany problem, który i Wy macie..i co zrobiłam, że przeszło... przykładowo jak fiorella powyżej "docisneła główkę" i pomogło.. pisałam co u mnie było, że może którejś się to przyda "ta jedna mała rada czasem może pomóc... " ale widzę, że jest to źle odbierane... że WSZYSTKIE rady już są Wam doskonale znane i zastosowane... ja dopiero niektóre rzeczy nowe się dowiedziałam..i dlatego chciałam się z Wami podzielić... nie wiem co już wypróbowałyście, a co nie...

nie wiem na jakiej podstawie odbierasz, że ja uważam"ze macie problem na własne życzenie" bo ani tak nie myślę, ani tak nigdy nie napisałam... pisałam TYLKO co u mnie i jak z pomocą rad położnej sobie z czymś poradziłam... przykro mi że u Was to nie zadziałało, ale diabeł tkwi w szeczegółach... i ten jeden szczegół może spowodować, ze dany problem zniknie...

pierwszy raz wyjdę z forum przybita.. . bo chciałam pomóc..może chociaż jednej osobie..a właściwie sobie zaszkodziłam tu wchodząc...

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
zgadzam się z Wami dziewczyny. Uważam, że mój Maluch jest jeszcze na etapie, kiedy potrzebuje okazywania mu czułości i spełniania jego życzeń a nie dyscypliny. Musi się w nim rozwinąć zaufanie i pewność, że jego potrzeby będą zaspokojone. Na wychowanie przyjdzie jeszcze czas
te maleństwa też się uczą i do pewnych rzeczy przyzwyczajają...

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
A ja tam nie uwazam ze takimaluch moze byc terrorysta.... terrorysta to czasem Jasiek moze byc i wtedy moge go przetrzymac czy co tam jeszcze zeby sie nauczyl ale on ma 3 lata a taki maluch? Moim zdaniem to sie nauczy ze jest mi zle i niedobrze, chce sie przytulic ale nie bede dluzej plakac bo mama i tak nie przyjdzie. Zgadzam się, efekt osiągnięty, spokoj. Ale takie metody nie dla mnie....
to było żartobliwe stwierdzenie, że terorysta... a płacze,bo chce nie bliskości tylko z czymś w buzi usnąć... cyca zastąpiłam smoczkiem..i mnie sutki nie bolą...
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora