2014-12-04, 12:35
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Cytat:
Napisane przez ela_86
Anetka czesc z nas po prostu ma inne zasady. Dla mnie nie jest rozwiązaniem zostawienie przez pol godziny placzacego niemowlaka. 3latka owszem bo on juz mysli konbinuje i nieraz to jego lkanie jest udawane  ale taki niemowlak nie umie w ten sposob. Owszem płacze np zeby sie przytulic ale nie z przebieglosci i wyrachowania tylko z potrzeby przytulenia. Ja tak uwazam i tak robie.
|
mój płaczem sygnalizuje podstawowe potrzeby... jak nie śpi to z nim też przebywamy poza łóżeczkiem, więc ma też wtedy dużo bliskości i atrakcji...
mój został przewinięty, nakarmiony i zostawiony jednorazowo na te 30 minut (Za radą położnej), bo mi wisiał na cycu tak go przyzwyczaiłam.. nie miałam wtedy czasu na nic, bo non stop byłam z małym na rękach z cyckiem w buzi..którego nie ssał
Jeżeli nie chcecie korzystać z tej metody, która akurat u mnie zadziałała, że nakarmione i przewinięte dziecko odłożyć ze smoczkiem do łóżka..to Wasz przecież wybór..ja nikomu nic przecież nie narzucam.... ?
Nie chcecie spróbować takiej metody to nie...ale skoro nie próbujecie wszystkiego no to zostaje Wam narzekanie....
a zmęczona matka- ZOMBI ..która jest nie wykąpana, która nie ma czasu zjeść, ugotować...z pogryzionymi sutkami..zdenerwowana... dziecko też to wyczuwa...nerwicy się nabawi... to jest moje zdanie...matka ZOMBI..to nie moje metody...a czasem jeden szczegół.... jedna metoda wszystko zmienia...każdy ma swoje..mi akurat taki szczegół zmienił dużo na lepsze..
oczywiście zgadzam sie że każde dziecko jest inne... ale uważam też, że trzeba szukać rozwiązań/ metod indywidualnych dla potrzeb swojego dziecka.... bo zaryczane non stop dziecko..to też nie jest rozwiązanie.. więc zamiast mnie tu krytykować..szukałabym dalej metod...co zrobić by dziecku i sobie pomóc...
skoro mi np smoczek pomaga zastąpić cyca mojego po karmieniu..a mały z nim od razu usypia.. to czemu nie mogę napisać o tym na forum..że mi to pomogło..? to że 5 z Was to nie pomogło... nie znaczy, ze 6 matce to nie pomoże...może ta 6 matka tego nie próbowała
|
|
|