2014-12-04, 14:21
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Cytat:
Napisane przez maciejka1987
Co do wyprawki, jakbym wszystko brała nowe, to zapewne zamówiłabym wszystko w styczniu...ale łóżeczko mamy używkę, karuzelę też, komodę kupioną w promocji ( - 50 zł )... także nie wiem czy w styczniu udałoby mi się coś znaleźć w fajnej cenie... zresztą ja wolę być przygotowana, torbę niedługo spakuję, ubranka popiorę ... ja już raz jechałam pilnie do szpitala i musiałam szybko pokupować rzeczy i dziekuję bardzo, tyle co wtedy wydałam na koszulę, majty i kapcie spokojnie starczyłoby mi na 2 -3 zestawy przygotowane na spokojnie wcześniej
|
U nas właśnie łóżeczko i wózek używane, przy okazji zakupione. Sporo na tym zaoszczędziliśmy, no ale kurzą się u nas od września i z takich okazji warto korzystać. Jak były w biedronce ręczniki to też Mąż kupił przy okazji.
Ja awaryjną koszulę wzięłam od Mamy na początku ciąży, kapcie mam, więc może też stąd mój spokój.
Bo ja to jestem z tych, że wolą mieć wszystko przygotowane zawczasu. Tylko z tą ciążą, to ja po prostu liczę, że ten CZAS dopiero przyjdzie w lutym, a nie wcześniej...
Moja Babcia mówi, że kobieta musi mieć w szafie sukienkę na wesele i pogrzeb. Bo przed samą imprezą, jak szuka, to nie dość, że może wziąć pierwszą lepszą, nie pasującą, to jeszcze zapłaci, jak za zboże. I tu ma rację absolutną.
Cytat:
Napisane przez lui_89
Migotka ja też mam ostatnio podobne kryzysy... wogóle męczy mnie to siedzenie w domu i wiecie co Wam powiem?? ja chcę do pracy!!
|
LUI dlatego ja tak bardzo chciałam wrócić dogadałam się z szefostwem i dojeżdżam, tylko tyle ile muszę, resztę powoli robię w domku. Od razu mi jest lepiej w duchu, bo dzień coraz krótszy, ciemniejszy, więc pewnie zalegałabym tylko na kanapie 
MADZIA- a może piżamkowe spodnie w kotki dla Ciebie? 
http://www.f-f.com/pl/product/spodni...zczka/cc423371
Cytat:
Napisane przez h0pe
dzien dobry 
jak czytam, że macie wszystko pokupowane i zostały Wam pojedyńcze rzeczy to czuję mocny stres...
|
Spokojnie
Ja już przeżyłam ten etap 
Wózek i łóżeczko mamy (używane, dlatego już )
Kilka drobiazgów, jak ręcznik, czy chusteczki kupione przy okazji.
Karton z ubrankami od siostry czeka na segregacje i pranie.
Zamówienie aptecznych rzeczy to kwestia jednego dnia.
Zamówienie z allegro prześcieradeł, przewijaka i innych katarków to wszystko u jednego sprzedawcy można.
Damy radę to ogarnąć spoko-loko Nie jest tego dużo, tylko na początku przeraża
|
|
|