Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadowe Mamy 2014- część I
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-04, 14:51   #355
Monian
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
A co do kp - tylko nie potępiajcie. Ja się poddaję. Starałam się 5 tygodni, ale nie mogę patrzeć jak moje dziecko się męczy przy piersi, że jest głodne. Ja ściągam ok 30 ml z obu piersi, systemem 7-5-3 więc śmieszna ilość.
Zresztą z powodu mojej diety wątrobowej, nie jem nic co byłoby wartościowe i zdrowe dla dzidziusia. Ale to z powodu, że sama sobie nie chcę zaszkodzić, żeby z kolką nie wylądować na sorze.
Niestety na mnie te herbatki na laktację nie działają. Jednych wkładek mogłabym używać więcej niż 24 h bo są suche, nie wiem co to mokre koszulki, prześcieradła itp.

W kwestii położnej to moja jest z tych co nie radzi nic. Odpowiada na pytania, ale sama z siebie nic. Szczerze to niczego nowego się od niej nie dowiedziałam, zresztą obiecuje mi więcej, po czym zapomina. Zresztą jej wizyty trwają ok 20 minut bo wiecznie się spieszy :/
Przy następnym dziecku raczej sobie daruję ten cały patronaż.
Ja Cię doskonale rozumiem. Miesiąc walczyłam z kp i niestety na dzień dzisiejszy odpuszczam. Mała schudła w szpitalu w drugiej dobie praktycznie ponad pół kg i chcąc nie chcąc musiała być dokarmiana mm. Nie chce ssać piersi, to jest walka i jej i mój płacz za każdym razem. Poza tym ja mam malutko mleka, teraz ściągam około 100-120 ml dziennie system 7-5-3 co trzy-trzy i pół h. Poza tym nei daję rady fizycznie. Przed karmieniem przebieram, później z 20 minut walki o kp, potem zzrobić mleko, nakarmić, odbić i ściąganie pół godziny jedną ręką a drugą usypianie/uspakajanie dziecka. Za chwilę będę musiała pisać mgr i nie dam tak rady funkcjonować. Przepłakałam przez to cały miesiąc a teraz nie mam zamiaru. Trudno, widocznie tak miało być. Nie mogę sobie nic zarzucić, poróbowałam dostawiać przed każdym karmieniem, pobudzać lakatację (laktator, herbata na laktację, woda, femaltiker, zbożówki, kupiałam sprzęt z Medeli SNS, butelki imitujące pierś), wizyta babeczki z poradni laktacyjnej i wiele innych.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora