Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem złą mamą?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-04, 16:46   #18
Kolor kremowy
Rozeznanie

Dot.: Jestem złą mamą?

Cytat:
Napisane przez antonina111 Pokaż wiadomość
Ja bym nie zakładała, że dziecko czuje porzucenie - bez przesady. Dziewczyna idąc tym tropem powinna być uwiązana do dziecka do kiedy skończy kilka lat. W przedszkolu nie zostawi - bo dziecko płacze, nie chce do nowych kolegów, czuję się porzucone. Do pracy nie pójdzie, bo może te 8h dziecko też będzie czuło porzucenie?
Cytat:
Napisane przez Koci Pazur Pokaż wiadomość
A co w tym dziwnego, że się tatuś zajmuje własnym dzieckiem?
Cytat:
Napisane przez Niawka Pokaż wiadomość
Już nie przesadzajmy że będzie czuło się porzucone. Polroczny niemowlak raczej za wiele świata wokół nie ogarnia.

A z tym facetem to wypalilas. To co to taka kobieca domena się dzieckiem opiekować że ojciec własnym dzieckiem się nie może zająć przez 4 dni? Skoro planuje wyjechać znaczy że raczej dziecko nie ma szans na śmierć z zaniedbania. Ktoś się nim zajmie z rodziny.

Jak dla mnie masz prawo jechać na krotkie wakacje. 5 dni to niedużo zwlaszcza jak wszystko w domu będzie zaplanowane co kto i kiedy. Jedz I baw się dobrze a gadaniem sie nie przejmuj. Dziecko nie moze byc ciężarem u szyji ktore cię na stale do domu uwiazuje.
Ojej, jakie poruszenie wywołałam

1. Napisałam, że nie jestem psychologiem dziecięcym, ale Wy tez nie, więc Wasze założenia na temat tego, co niemowlak czuje albo ogarnia, są mało znaczące. Z tego, co ja wiem na ten temat, to może jednak odczuć porzucenie. I nie popadaj w przesadę, wizażanko, która napisałaś, że do przedszkola dziecka tez nie można puścić - jest różnica między dzieckiem 6-miesięcznym, a 6-letnim.

2. Nie napisałam, że dziwne jest to, że ojciec sie zajmie własnym dzieckiem ani że zajmowanie sie dzieckiem to kobieca domena i facet tego nie może robić. Dopowiedziałyście sobie to, co chciałyście, a potem od razu bulwers. Pytam po prostu, kto się zajmie dzieckiem. Bo jesli tato (jak się własnie okazało), który pracuje w domu i cały czas jest z dzieckiem, to dobrze, a gdyby dziecko miało zostać podrzucone babci, siostrze czy kuzynce, to nie dobrze.
Kolor kremowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując