2014-12-04, 16:46
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem złą mamą?
Cytat:
Napisane przez antonina111
Ja bym nie zakładała, że dziecko czuje porzucenie - bez przesady. Dziewczyna idąc tym tropem powinna być uwiązana do dziecka do kiedy skończy kilka lat. W przedszkolu nie zostawi - bo dziecko płacze, nie chce do nowych kolegów, czuję się porzucone. Do pracy nie pójdzie, bo może te 8h dziecko też będzie czuło porzucenie?
|
Cytat:
Napisane przez Koci Pazur
A co w tym dziwnego, że się tatuś zajmuje własnym dzieckiem?
|
Cytat:
Napisane przez Niawka
Już nie przesadzajmy że będzie czuło się porzucone. Polroczny niemowlak raczej za wiele świata wokół nie ogarnia.
A z tym facetem to wypalilas. To co to taka kobieca domena się dzieckiem opiekować że ojciec własnym dzieckiem się nie może zająć przez 4 dni? Skoro planuje wyjechać znaczy że raczej dziecko nie ma szans na śmierć z zaniedbania. Ktoś się nim zajmie z rodziny.
Jak dla mnie masz prawo jechać na krotkie wakacje. 5 dni to niedużo zwlaszcza jak wszystko w domu będzie zaplanowane co kto i kiedy. Jedz I baw się dobrze a gadaniem sie nie przejmuj. Dziecko nie moze byc ciężarem u szyji ktore cię na stale do domu uwiazuje.
|
Ojej, jakie poruszenie wywołałam
1. Napisałam, że nie jestem psychologiem dziecięcym, ale Wy tez nie, więc Wasze założenia na temat tego, co niemowlak czuje albo ogarnia, są mało znaczące. Z tego, co ja wiem na ten temat, to może jednak odczuć porzucenie. I nie popadaj w przesadę, wizażanko, która napisałaś, że do przedszkola dziecka tez nie można puścić - jest różnica między dzieckiem 6-miesięcznym, a 6-letnim.
2. Nie napisałam, że dziwne jest to, że ojciec sie zajmie własnym dzieckiem ani że zajmowanie sie dzieckiem to kobieca domena i facet tego nie może robić. Dopowiedziałyście sobie to, co chciałyście, a potem od razu bulwers. Pytam po prostu, kto się zajmie dzieckiem. Bo jesli tato (jak się własnie okazało), który pracuje w domu i cały czas jest z dzieckiem, to dobrze, a gdyby dziecko miało zostać podrzucone babci, siostrze czy kuzynce, to nie dobrze.
|
|
|
|