Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 5 miesieczny niejadek POMOCY!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-04, 16:16   #1
natalija25
Przyczajenie

Angry

5 miesieczny niejadek POMOCY!!

Witam, jestem młoda mamą. Córeczka ma 5 miesiecy i tydzień. Od początku jadła poniżej normy jednak zawsze dobrze przybierała na wadze wiec nie martwiłam się tak bardzo. Od 4 miesiaca zaczełam rozszerzać jej diete. Mam wrazenie ze nic z tego dobrego nie wyszło poniewaz je jeszcze mniej. W zasadzie kazde karmienie kończy sie na przekonywaniu jej do jedzenia. Chciałam na tym forum zapytać doświadczone mamy o to jak jedzą Wasze maluszki. Dziennie menu mojej córki wygląda następująco: rano ok 8.00 mleko lub mleko z biszkoptem(podawane łyżeczką) ponieważ z butli zazxwyczaj nie chce jesć. Zjada wtedy ok 100ml, później godz 11 kaszka ryżowa na m.m 130-150ml, nastepnie słoiczek obiadku 190gr zjada zazwyczaj cały albo 3/4, później próbuje jej podać deserek ok. 17 ale nie chce jesć wogóle więc końćzy dzień o 18 jedząc znowu 130-150ml kaszki lub kleiku na m.m o 19.jest kąpana idzie spać i około 22.30 zjada jeszcze 100-130ml m.m i czasami budzi się o 3 i zjada 100ml m.m, czasami tylko sie budzi i zje 50ml i nie chce wiecej, czasami spi do rana. Prosze napiszcie co sadzicie o menu mojego dziecka, co powinnam zmienic, czy mam sie czym martwić czy jest ok. Pozdrawiam
natalija25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując