2014-12-04, 18:39
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Cytat:
Napisane przez wik_and_ola
Coś nie mogłam na gmaila załadować zdjęcia to ze swojej poczty wysłałam zdjęcie mojej kochanej okularnicy 
|
Ale pięknie jej w tych okularkach dobrze, że chce nosić 
Cytat:
Napisane przez Elfka86
 moje dziecię dziś wstawało o 24 i o 4  z tym, że jak się obudziła o 4 to nie spała do 6  a ja razem z nią  imprezę jej się zachciało robić  a teraz mi tu leży i nogami kopie jak szalona  a matka ledwo na oczy patrzy
God współczuję szpitala
zuken pewnie powoli jej zacznę coś dawać, ale raczej spokojnie z tym, nie pali mi się aż tak
Wik śliczna okularnica 
|
Dziś u nas w nocy to samo.
Cytat:
Napisane przez krusia83
Cześć
A u nas młody dalej budzi się w nocy z płaczem kilka/kilkanaście razy. Do tego jeszcze w dzień cały czas marudzi, szarpie sobie dziąsełka, ślini się okrutnie i większość dnia na rączkach... Mam nadzieję, że wyjdą niedługo te ząbki ale na razie nic nie widać jeszcze, a to już tak 1,5 miesiąca trwa i coraz gorzej jest
I my też przechodzimy na mm. Mały od dłuższego czasu się nie najadał, do tego szarpał się strasznie i przez to jeszcze więcej powietrza łykał
W ogóle też skusiłam się na promocję w smyku i zamówiłam synkowi pajacyka z reniferkiem, bodziaka i mikołajową czapeczkę 
|
U nas było to samo, ale to wina ząbkowania. Dziecko zasysa i bolą dziąsełka. Normalne. U nas trwało to dwa i pół mięsiąca z szarpaniem przy cycu, też niejednokrotnie chciałam zrezygnować, teraz jest ok. Za szybko się poddałaś moim zdaniem.
Fakt, że przez smoczek szybciej będzie mu leciało, mniej się namęczy i szybciej zje bez takiego bólu. No ale, coś za coś.
Cytat:
Napisane przez cloud_on_sky
Mamusie kp jak długo podawać wit k + d? Na szczepieniu zapomniałam zapytać, a wczoraj to jakoś nie chciałam 
|
Wit d cały czas, wit.k odstawiasz po skończeniu 4 miesięcy.
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------
Załamana - Aluś sobie siedzi tak na luzie super wygląda
A żelazo ma brać bo ma anemię? Jakie podajesz? Actiferol Start?
Edit : usunęłam wypowiedź, wszystko teraz rozumiem
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------
A teraz co u nas:
Bertuś miał dziś tylko jedną drzemkę, którą wręcz na nim wymusiłam lulając go i bujając na wszelkie sposoby. Zasnął z wielkim płaczem i lamentem i spał dwie godziny (10:20 - 12:20). Od tej pory nie spał i ledwie udało mi się go przetrzymać do kąpieli. Padł o 18:00 po kąpieli i cycku i już wiem, że znów noc będzie przekichana. Nie mogę normalnie z niego. Coś mu się pomieszało.
Dziś miałam chwilę załamania, ale pozbierałam się i jest dobrze.
Idę się zaraz kąpać. Poleżę w wannie i zrelaksuję się no i wypiję melisę.
Muszę Wam napisać, że jestem wykończona. Odkąd się urodził nie przespał ani jednej nocy ciągiem. Ciągle się budzi i mam problem z uśpieniem go. Nie wiem co robię nie tak. Tłumaczę sobie, że od 3 miesiąca ciągle ząbkuje, wyjdzie jeden to drugi się wyrzyna i tak cały czas. Teraz też ma spuchnięte dziąsła, jest marudny chwilami, że mam ochotę uciec z domu Ma już tyle zębów 
Musiałam się zwierzyć bo duszę to w sobie. Przepraszam, że smęcę.
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------
Kamel - jak synek? Lepiej już, przeszło?
Pytanie mam do mamusiek. Przewijacie Maleństwa w nocy? Ile razy? Raz, dwa?
Wik
i Cloud - karmiąc w nocy piersią kładziecie dzieciątka do siebie do łóżka i na leżąco to robicie czy na siedząco? Lulacie przed odłożeniem do łóżeczka?
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------
malinola - dołącz do nas. Już nie raz Cię przyłapuję na czytaniu naszego forum
Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2014-12-04 o 19:17
|
|
|