Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-06, 09:56   #99
dimiti
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość

wiesz co, na to się generalnie wpływu nie ma za bardzo... miałam taką sytuację, malowałam kumpelę na ślub, miałyśmy próbę, potem makjiaż, wszystko pięknie (a jeszcze w dzień ślubu musiała biedna kotałka chorego uśpić więc przyjechała w opłakanym - dosłownie i w przenośni - stanie). Kilkanaście miesięcy później - ta sama koleżanka tymi samymi kosmetykami potraktowana - m.in. chusteczkami z alterry bo często nimi zmywam makijaż - nagle dostała takiej wysypki na twarzy, rumienia - masakra... po porodzie trzy miesiące - mówi że teraz ma taką reaktywną skórę :/ ogólnie nie jesteś w stanie przewidzieć wszystkiego... dlatego teraz już nie zmywam tymi chusteczkami tylko na biodermę się przerzuciłam. nie ryzykuję. ale oczywiście ryzyko uczulenia czy jakiejś masakrycznej reakcji jest dużo większe kiedy brak podstawowej higieny :/
ale wiesz, jednak kilka dni przed ślubem próbny makijaż, to zawsze coś da, bo w kilka dni aż tak się chyba skóra nie zmieni żeby ją coś uczuliło, jak wcześniej nic się nie działo? chyba, że ma jakąś reakcję alergiczną z opóźnionym zapłonem
Po ciąży wiadomo jednak hormony robią swoje ale choćby się przekonały kobiety, że makijaż jest ok i im odpowiada, bo jak nie będzie zadowolona przed ślubem, a czasu na zmiany nie będzie? no ale niektórzy lubią ryzykować tych kobiet, które w 30 min malują panny młode jedna za drugą...no nie mogę ogarnąć:P te pędzle wszystkie musiały masakrycznie wyglądać...:brz ydal:

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Zawsze tak mówią. Mi dzisiaj pani z BB powiedziała też, że ten jaśniejszy podkład uwidoczni wszystkie niedoskonałości.:confused :

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie, nie tam. Na Żywieckiej, w małym prywatnym gabinecie.
będę pamiętała
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując