Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-07, 19:39   #2010
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
No ok, więc gdzie byś postawiła granicę? Masz na weselu nastolatki od lat 11 do 17, załóżmy, że każde z nich ma sympatię (no tym 11 i 12-latkom można odpuścić ) I po postawieniu tej granicy jak byś wytłumaczyła tym pod kreską, że się nie załapali?

P.S. Ja w wieku 16 lat nie chciałabym się pojawić na takiej rodzinnej wielkiej imprezie z chłopakiem
To jakbyś nie chciała a dostałabyś zaproszenie z osobą towarzyszącą, to byś po prostu jej nie wzięła, w czym jest problem? :P

Sytuacja jaką przedstawiasz jest nierealna, 13 i 14-latki to jeszcze dzieci nawet według siebie samych i nikt nie wymaga, żeby zapraszać je z osobami towarzyszącymi. Natomiast od 15 w górę to już troszkę inna rozmowa, jeżeli masz masę osób w takim wieku, co wydaje mi się nierealne abyś miała ich więcej niż kilka, ale może masz dużą rodzinę, to wtedy moim zdaniem dopuszczalne jest zaproszenie bez osoby towarzyszącej ale powinno się powiedzieć o tym przy dawaniu zaproszenia i powiedzieć swój powód, np. taki że po prostu jest dużo osób w takim wieku i nie stać cię na zaproszenie wszystkich. W końcu mówimy o rodzinie to niby powinna zrozumieć. Ale jak się ma 3-4 takie osoby to już dla mnie faus pas.