2014-12-07, 19:54
|
|
|
żona bez ogona
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Cytat:
Napisane przez viva91
Wzięłabym, ale jakby nie chciał przyjść czy nie mógł to poszłabym sama i byłabym równie zadowolona
Ano widzisz, wydaje mi się, że każdy może postrzegać inaczej wiek, w którym człowiek "nie jest już dzieckiem" stąd pytam o granicę
I jak będę mieć 5 osób w takim wieku ponad 15 lat to jestem cacy, a jak 4 osoby to jestem be?  Chyba zrobię ankietę na temat ustawiania tych granic
Tak dokładniej to będę mieć dwoje 17-latków, dwoje 16 latków, a potem na każdy niższy rocznik po jednej osobie (no 12-latków będzie dwóch). Czyli wychodzi 5 osób, jestem cacy 
|
Nie ma żadnych sztywnych granic, po prostu jak 16-latka spotyka się od roku z chłopakiem i ona to pewnie traktuje bardzo poważnie. Na pewno by się z zaproszenia z chłopakiem ucieszyła - a jak nie to zawsze mogłaby przyjść bez, nie rozumiem po co tu w ogóle siać zamęt. Z kolei inna 16-latka może nawet o chłopakach jeszcze nie myśleć - wszystko jest kwestią indywidualną i tak też należy do gości podchodzić. Skoro zaprasza się takie dziewczyny na wesele to chyba trzeba trochę je znać i podpytać trochę czasu przed weselem, zainteresować się. Ustalenie sztywnej granicy moim zdaniem jest trochę niefajne... Ale rozumiem, że w niektórych rodzinach są od dawien dawna takie zasady przyjęte i nikt nie ma nic przeciwko.
|
|
|