2014-12-09, 13:41
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Cytat:
Napisane przez HiszpAneczkaaa
Ale jak to drożdży??? Że takich normalnych? Jakaś mikstura? Sorry ze tak pytam ale nie slyszalam zeby ktoś drożdże pił 
o olej rycynowy w skóre głowy? to moze sprobuje
Argan stosuje- orydżialny z maroka-problem z nim taki że obciąża włosy i wyglądają jak tłuste ;/ no ale staram się go wcierać przed myciem
|
ta metoda picia drożdży jest sławna w internecie już od chyba 4 lat. Bierzesz kostkę drożdży, odkrawasz kawałek (ja używam 1/3 kostki), rozkruszasz w szklance, zalewasz wrzątkiem (nie polecam zalewania całego kubka, ja zalewam tak, żeby przykryło), mieszasz i czekasz aż się rozpuści, czekasz aż ostygnie. Wystudzone nie powinno musować, jak musuje, to lepiej nie pić. Takie chłodne drożdże pijesz na raz (bo smak ochydny, więc jak najszybciej), najlepiej nie wąchać przed wypiciem; przepić szklanką wody gazowanej albo herbatą i taką miksturę raz dziennie się pije.
No oleje mają to do siebie, że przetłuszczają. Na same końcówki wystarczą trzy krople roztarte w opuszkach palców i dosłownie na ostatnie 0,5 cm włosów nałożone 
Cytat:
Napisane przez kasza80
czysty rozjaśniacz na całości, podoba mi się kolor (bond) ŚP Ani Przybylskiej, wiesz, tylko też żeby nie wyszło jednorodnie tylko też różne odcienie, czyli tak sobie myslę, że na tych moich pasemkach jak dam jakąś sensowną farbę to powinno wyjść z refleksami
|
refleksy CI zostaną Przybylska miała różne blondy, wklej ten konkretny
|
|
|